Schrijvers4fun Info-theek is een info-theek voor schrijvers -, lezers en boekenliefhebbers. De links zijn al voor u uitgezocht. Dus altijd de meest betrouwbare websites tot uw beschikking. U leert alles over dyslexie.


DyslexieDyslexie is een onzichtbare handicap, die in het onderwijs helaas te vaak niet wordt onderkend. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor dyslectische kinderen zelf, voor hun ouders/verzorgers en voor het onderwijzend personeel. Voor de maatschappij als geheel gaat talent verloren door voortijdig schoolverlaten. Problemen met lezen en spellen die niet op tijd zijn onderkend, kunnen ook op latere leeftijd nog een handicap vormen.
Bron: Stichting Dyslexie FondsGoed nieuws voor mensen met dyslexie: binnenkort gaat het eerste boek met een speciaal dyslexie-lettertype in de verkoop. Een grote landelijke boekenwinkelketen legt hem in de schappen. Het lettertype is zó ontworpen dat dyslectische mensen de tekst sneller en met minder fouten kunnen lezen. Verslaggever Niels de Jager sprak met de maker van het dyslexie-lettertype.
Bron: NOS Nieuws

Geluidsfragment NOS Nieuws met Christian Boer

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op!