Interview Alexander Cammansfotoalexandercammans (20K)

Het woord is aan Alexander Cammans. Zoals hij zelf zegt: 'Overdag een man van cijfers, 's avonds komen de letters tot leven'.

1) Wie is Alexander Cammans?
Alexander Cammans, 39 jaar, getrouwd en werkzaam in de financiėle wereld. Sinds dit jaar ook redactielid van de website Schrijverspunt, een website voor en door lezers. Overdag een man van cijfers, 's avonds komen de letters tot leven. Vroeger schreef ik wel eens wat korte stukjes die nooit zijn gepubliceerd. Het verlangen om te schrijven is echter altijd gebleven.

2) Wat zijn de reacties op je eerste debuut 'De verborgen waarheid'?
Die waren en zijn nog steeds erg leuk! Mensen menen het kruis op de cover ergens in een wei te hebben gezien waar het niet staat. Iemand vroeg me hoe het kon dat ik de gebeurtenissen na de begrafenis in het boek zo kon hebben beschreven. Het leek erg veel op een waargebeurde begrafenis waar ik nooit was geweest. Anderen zeggen dat ze de tijd vergeten omdat het zo spannend is. De verhaallijn spreekt mensen ook erg aan. Iemand schreef dat hij het gras kon ruiken in het boek, zo goed was het beschreven.

3) Kun je meer toelichten over de typisch terugkerende elementen in je schrijfstijl? Je noemt op je website bijvoorbeeld complotten, religie en eigen mening?
Ik schrijf inderdaad graag over religie, complotten en mysteries. De geschiedenis van de Katholieke Kerk is een dankbaar onderwerp. Er is in de loop van de eeuwen zoveel gebeurd, daar kan ik jaren en jaren mee vooruit. Ook heb ik nog plannen om over andere onderwerpen te schrijven. Mijn visie op sommige zaken sluipt automatisch in mijn schrijfsels. Je schrijft ook gemakkelijker over iets waar je achter staat. Ook mijn eigen ervaringen, zoals mijn reizen, komen terug in mijn boek.

4) Je werkt aan een vervolg op 'De verborgen waarheid'. Kun je daar al iets meer over vertellen? Wat kunnen we in dat boek verwachten?
De ontdekkingen die in De verborgen waarheid zijn gedaan, vormen de aanleiding voor rellen. In deze chaos blijkt dat er nieuwe documenten opduiken die leiden naar een tweeduizend jaar oud mysterie. De hoofdpersonen moeten alles op alles zetten. Een alliantie tussen Vrijmetselaars, Roma zigeuners en de hoofdpersonen is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de geschiedenisboeken kunnen worden herschreven. Het geheime leger van het Vaticaan probeert ze te dwarsbomen en het geheim veilig te stellen. Zullen ze nog op tijd komen? Momenteel staat de ruwe versie en wordt het boek geredigeerd. Ik zoek nog een uitgever. Hopelijk komt het boek uit in 2012.

5) Wat kunnen we nog meer in de verdere toekomst van je verwachten?
Ik hoop nog vele boeken en korte verhalen! Want schrijven is heerlijk en ik heb een onuitputtelijke inspiratie. De positieve reacties op mijn schrijfsels maken dat ik dubbel geniet. Zelf genieten van wat je doet, waarna de lezers er ook nog van genieten. Is er iets mooiers?

coveralexandercammans (7K) coverachterkantalexandercammans (7K)