Interview Renate DiksHet woord is aan Renate Diks. Een optimistische, creatieve en ondernemende vrouw uit 1965, moeder van drie zoons en een levensgenieter.

1) Wie is Renate Diks?
Een optimistische, creatieve en ondernemende vrouw uit 1965, moeder van drie zoons en een levensgenieter.

2) Schrijverij Mooi Mens is een klein uitgeverij met passie voor boeken. Kun je onze liefhebbers meer vertellen over Schrijverij Mooi Mens?
Ik heb altijd veel gelezen en geschreven. In 1998 ben ik begonnen aan mijn eerste boek: 'Uit de mist', over autisme in het gezin. Dat heb ik in eigen beheer uitgegeven en de eerste druk was snel uitverkocht. In 2007 heb ik Schrijverij Mooi Mens opgericht met mijn man, we hebben nu 20 boeken uitgegeven.

3) Jullie zijn met mooie projecten bezig, zoals we kunnen lezen op de site www.uitgeverijmooimens.nl. Een zeer mooi project is bijvoorbeeld ‘Prins Vince Glossy. We waren hierover diep onder de indruk. Wil je ons meer vertellen over Prins Vince Glossy en het doel erachter?
'Prins Vince' is ontstaan nadat mijn zoontje Vince is geboren, na een volwassen tweeling. Cartoonist René van Hooren heeft zijn karakter ontworpen en hij staat symbool voor overwinnaars (de betekenis van zijn naam). 'Prins Vince' heeft een lijn merchandising en staat op de cover van onze glossy. Ik wilde vroeger bij een tijdschrift werken, dat is er nooit van gekomen, dus vorig jaar bedacht ik: "Dan maak ik gewoon mijn eigen magazine!" We hebben indringende verhalen, lifestyle, columns en foto's bijeen gebracht tot een positief blad. Er hebben BN'ers hun medewerking verleend en deel van de omzet is voor KiKa.

4) Wat zijn de toekomstplannen c.q. dromen van Schrijverij Mooi Mens?
Ik wil op korte termijn wonen en werken in een groter, kleurrijk ingericht pand, het liefste in de natuur. Met onze schrijfster Sigrid Landman geef ik lezingen over autisme, dat wil ik uitbreiden en een ontmoetingsplek maken voor jong en oud. We gaan workshops geven, een boekwinkel openen, er is muziek en veel vrolijkheid.

5) Op jullie site komen we meer goede doelen tegen. Welke goede doelen worden door jullie initiatief gesteund? Op welke wijze kunnen onze liefhebbers hieraan meewerken?
Wij steunen KiKa. Mijn hart gaat ook uit naar kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis en de opbrengst van 'Papa in Praag' gaat naar Stichting Semmy. Iedereen kan iets doen om een ander te helpen. Kijk eens rond in je omgeving en vraag aan iemand: "Wat kan ik voor jou doen?" Ik doe ook maar wat, maar er zijn zoveel mensen die je blij kunt maken met een klein gebaar. Zo geef ik lezingen op scholen en in verzorgingshuizen. Het contact met jonge kinderen en bejaarden is heel puur. Volg altijd je hart en doe wat je gelukkig maakt.

Ga naar uitgeverij
Ga naar Kika