Interview Sandra Berg


1) Wie is Sandra Berg?
Dromer, fantast, watje. Soms niet helemaal van deze wereld :)
Houdt niet van drukte en toestanden en voelt zich het prettigst op het platteland, met dieren om zich heen.

2) Je biografie is indrukwekkend, een bezige bij zoals ze zeggen. Wat dreef je echter tot schrijven?
Moeilijk te zeggen. Ik schreef al verhalen toen ik nog kind was. Gruwelijke verhalen over spookhuizen, maar ook over witte pony's met roze strikjes. Tja, echt paardenmeisje hè. Daarnaast heb ik ook altijd iets met boeken gehad. Je kunt er zo heerlijk bij wegdromen. Toen ik voor de grap meedeed aan een wedstrijd van een tijdschrift en daarmee een prijs won, vond ik daarin een extra motivatie. Ik nam twee keer deel aan een literatuurwedstrijd en werd beiden keren genomineerd. Geen eerste prijs, maar wel eervolle vermeldingen. In een impuls reageerde ik later op een advertentie van Jaguar, die schrijvers zocht voor detectiveverhalen. Ik had zoiets nooit eerder gedaan, maar het leek mij een leuke uitdaging. Mijn verhalen werden geaccepteerd en gepubliceerd tot Jaguar ermee stopte. Rond die tijd liep een sollicitatie voor een baan op de redactie van uitgeverij Marken uit op freelancewerk als schrijfster, want die hadden ze nodig en ik had al wat schrijfervaring. Ik was niet bekend met de verhalen van Marken of hun concept, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had vrij snel door wat de bedoeling was en heb ondertussen al meer dan 200 boekjes voor de uitgever geschreven en gepubliceerd. Maar uiteindelijk wil je natuurlijk ook iets schrijven wat echt van jezelf is. En dat werd 'De nacht van de Wolf' een thriller die zelfs verfilmd door een amateurfilmclub. Na dit eerste boek verscheen de thriller 'Onder de Oppervlakte' en daarna ben ik overgegaan op het schrijven van romans.

3) Kun je wat toelichten over 'Buitenbeentjes'?
Buitenbeentjes is deel twee van een nieuwe serie romans van Uitgeverij Cupido, die zich afspelen in Grand Hotel Victoria. In Buitenbeentjes neemt Sophie, een computerprogrammeur, haar intrek in het hotel, omdat ze haar moeder wil bezoeken, met wie ze het contact lang geleden heeft verloren. Het bezoek aan haar moeder verloopt echter heel anders dan verwacht en voordat ze het weet zit ze met een zonderlinge tweeling, twee minivarkens en een kwijlende hond opgescheept. Dat ze er niet alleen voor staat, is te danken aan de onmogelijke puberdochter van Wesley, een gescheiden man die zijn dochter onder druk van zijn ex mee op zakenreis heeft genomen.

4) Je hebt al wat boeken op je naam staan, we noemen 'Reis naar het noorden' en 'Heldin op klompen'. Het is gemeen een auteur te vragen aan welk boek hij/zij de meeste herinneringen heeft, maar we doen het toch. Aan het schrijven van welk boek bewaar je de meeste herinneringen? Bijvoorbeeld omdat het verhaal ontroerend was of omdat het je de meeste kopzorgen bezorgde.
Moeilijk...
De nacht van de Wolf heeft een speciaal plekje omdat het mijn eerste echte boek was. Maar ik heb ook een zwak voor de 'belofte van toen', zonder dat ik precies kan zeggen waarom. Buitenbeentjes vond ik echter ook erg leuk om te schrijven en wordt wellicht een nieuwe favoriet.

5) Wat kunnen we in de toekomst nog meer van je verwachten? Heb je nog iets in de spreekwoordelijke pen?
Uiteraard.
Een nieuw script ligt al bij uitgeverij Cupido en speelt zich af in hotel Sint Willibrordhaeghe in Deurne. Het gaat daarbij over een jonge dame, Mindy, die met haar baas -op wie ze smoorverliefd is- deelneemt aan een seminar. Alles lijkt volgens haar amoureuze plannen te verlopen, totdat een knappe dame opduikt die met Mindy's baas een verleden deelt, om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Uitgerekend Mindy's baas lijkt de vrouw als laatste te hebben gezien. Maar hij is niet de enige die in de nacht van de verdwijning door de gangen van het hotel liep. Want er was ook nog die zonderlinge schilder, een oude broeder en twee opgeschoten vlegels ...
Deze nieuwe roman heet 'Verliefd, Verloofd, Verdacht' en komt in juni uit.

Maar ik heb ook nieuwe plannen De plannen gaan in de richting van het avontuur van twee dames die de respectabele leeftijd van 70 al zijn gepasseerd en met een uit het museum gepikt oorlogsvoertuig naar Zweden trekken om een kleindochter te redden van een verkeerde keuze. Een vrolijk verhaal wat niet te serieus genomen mag worden.

Daarnaast wil ik het derde deel in de reeks van Grand Hotel Victoria in de loop van het komende jaar schrijven.