Interview Tjeerd Korse


We spraken met Tjeerd Korse en zijn compagnon David Schaap.

1) Kun je ons zeggen wie of wat Todio is?
Todio bestaat uit mensen die het ontzettend leuk vinden met schrijven of vertalen bezig te zijn. Gezamenlijk willen wij de wereld informeren en inspireren. Leden kunnen zelf teksten schrijven of publicaties van anderen vertalen. Advertentie-opbrengsten worden gedeeld met alle leden, waardoor iedereen op doorlopende inkomsten mag rekenen. Men kan ervoor kiezen om verworven inkomsten voor zichzelf te houden of (deels) te doneren aan goede doelen die bij ons zijn aangesloten. Onze kernwaarden zijn levendig, betrokken en vernieuwend. Wij willen taalbarrières doorbreken, meer begrip kweken tussen verschillende culturen en de wereld, stap voor stap, een stukje mooier maken!

2) Zou je kunnen uitleggen waarom Todio interessant zou kunnen zijn voor onze liefhebbers/lezers?
Plezier beleven aan schrijven kan bij uitstek op Todio. We hebben een ongekende waardering voor onze leden en we doen er alles aan om hen zo goed mogelijk te faciliteren. Zo krijgen schrijvers en vertalers altijd een uitgebreid keuringsrapport met daarin opbouwende kritiek van professionals. De ontwikkeling van onze leden staat centraal. Het forum biedt gelegenheid om vragen te stellen, discussies te voeren of alledaagse dingen te bespreken.

Google AdSense plaatst gerelateerde advertenties bij iedere publicatie. Wanneer bezoekers daarop klikken, betaalt de adverteerder een vergoeding. Alle leden met één of meer publicaties kunnen meedelen in de opbrengsten van onze website. Actieve leden belonen wij met extra advertentievertoningen en leuke prijzen. Echt uniek is de mogelijkheid voor schrijvers om publicaties gratis te laten vertalen, zodat teksten in meerdere talen worden gelezen. Vertalers ontvangen het grootste gedeelte van de advertentievertoningen bij vertalingen, maar de tekstschrijver ontvangt altijd tien procent!

Hoe werkt het?
Iedereen kan zich vrijblijvend aanmelden. We vinden het leuk wanneer nieuwe leden zich even voorstellen op het forum. De zogenaamde TodioGuide opent in een pop-up en is een soort handleiding die altijd en overal kan worden geraadpleegd. Na de opmaak van de tekst of vertaling klikken leden op de knop 'publiceren'. Vervolgens is het aan onze professionele keurders om feedback/opbouwende kritiek te geven. Wanneer een tekst of vertaling is afgekeurd kan deze worden aangepast en opnieuw worden ingediend. Bij goedkeuring publiceren wij de tekst of vertaling direct! Na aanvraag/goedkeuring van een Google AdSense account (gaat altijd goed) koppelt Todio alle gegevens waardoor de schrijver/vertaler doorlopende inkomsten kan genereren!

3) Zijn er verbeterpunten waar jullie aan werken?
Jazeker, er moet nog veel gebeuren. Zo willen wij de kwaliteit van de teksten op Todio drastisch verhogen. Afgelopen maand hebben wij het publicatie-beleid aangepast. Zo was creatief schrijven eerst één van de mogelijkheden, maar de kwaliteit van dit soort teksten konden wij niet bewaken. Men kan nu de volgende soorten teksten plaatsen: informatief, instructief, nieuws, opinie, reisverslagen, ervaringen, beoordelingen. Met de restyling van Todio, krijgen ook de artikelpagina's een ander lay-out. We gaan meer ruimte creëren voor de tekst en we gaan bezoekers triggeren om ook te publiceren op Todio.

4) Wat zijn eigenlijk de toekomstplannen van Todio? Wat kunnen we verwachten van Todio op langere termijn?
De ontwikkeling van Todio staat nooit stil. Op korte termijn willen wij uitbreiden met een Engelse, Duits, Franse en Spaanse community. Op de wat langere termijn willen wij uitbreiden met nog meer talen. Zo kunnen gebruikers uit verschillende landen zich aanmelden en zelf schrijven in alle talen. Deze teksten kunnen vervolgens weer vertaald/gepubliceerd worden in alle andere talen. Zo creëren wij ultieme kennisdeling waarbij taalbarrières doorbroken worden.

5) Op welke manier kunnen de liefhebbers aan een nieuwsbrief komen om op de hoogte te blijven van de plannen van Todio?
Wanneer mensen een account aanmaken zijn zij direct ingeschreven voor de nieuwsbrief. Wij lichten plannen ook toe via het forum. Leden kunnen zo gemakkelijk ideeën aandragen en mee discussiëren. Verder is het mogelijk om ons te volgen via Twitter; klik hier!