Schrijvers4fun Info-theek is een info-theek voor schrijvers -, lezers en boekenliefhebbers. De links zijn al voor u uitgezocht. Dus altijd de meest betrouwbare websites tot uw beschikking. U vindt hier uw cursus van opleidingsinstelling LOI.


Schrijfcursussen LOI


(Auto) biografie schrijven
Commerciele teksten
Schrijven, basiskennis
Creatief schrijven
Uw link hier?

Gedichten schrijven
Kalligrafie
Kinderverhalen schrijven
ZZP-er voor creatieve professionals
Uw link hier?(Auto) biografie schrijven

Je eigen of andermans leven als inspiratie voor een boek? Er zijn boeken geschreven door en over professionele literaire auteurs, maar ook door en over allerlei bekende personen zoals zangers, voetballers en politici. En ook Ďgewone stervelingení die iets bijzonders hebben meegemaakt, kiezen steeds vaker voor het schrijven van een boek om hun ervaringen wereldkundig te maken.

Wil jij ook je (eigen) biografie goed op papier zetten? Kies dan voor de cursus (Auto)biografie schrijven en je hebt het zo in de vingers! De cursus besteedt onder meer aandacht aan een zorgvuldig gekozen stijl, bijpassende verteltechniek en de juiste structuur. Je leert o.a. hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeŽn omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. De cursus biedt je een schat aan kennis en praktische schrijftechnieken. Jouw verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen! Naast het creatieve proces, komt ook de praktische kant aan bod. Hoe pak je het bijvoorbeeld aan als je je werk uit wilt geven?

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top
Commerciele teksten

Binnen het bedrijfsleven is reclame maken onmisbaar. Je kunt via reclame je naamsbekendheid vergroten en je producten beter aan de man brengen. Iedere dag zijn honderden copywriters bezig met het schrijven van reclameteksten. Ben jij zoín copywriter of wil je zelf een pakkende tekst schrijven voor een wervende advertentie, een aantrekkelijke folder ůf voor je website? Met de cursus CommerciŽle teksten schrijven leer je het allemaal in zťťr korte tijd. Wil je hierna de cursus Copywriting volgen? Kies dan voor het verkorte studieprogramma. Dit bespaart je tijd ťn (les)geld!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Schrijven, basiskennis

Wil je een verhaal, gedicht of andere tekst schrijven, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Geen nood, schrijven kun je leren! In deze korte cursus maak je kennis met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt. Je leert o.a. hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeŽn omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. Naast het creatieve proces, komt ook de praktische kant aan bod. Hoe pak je het bijvoorbeeld aan als je je werk uit wilt geven?

Tijdens de cursus ga je meteen zelf aan de slag. Door tal van praktische oefeningen, heb je de technieken straks helemaal in de vingers!

Daarom kies je voor deze opleiding
x Korte, praktische cursus
x Alle basistechnieken
x Tot 35% korting bij uitgave van je eigen boek (i.s.m. Boekscout.nl)

Voor wie is de cursus Schrijven bestemd
De cursus Schrijven is bestemd voor iedereen die graag wil schrijven en zijn schrijfvaardigheid (verder) wil ontwikkelen.

Je einddoel
Na het afronden van deze cursus heb je de basistechnieken van het schrijven in de vingers. Je hebt bovendien een prima basis gelegd om je verder te specialiseren in een specifiek genre.

Dit leer je tijdens de cursus Schrijven
Om te schrijven, heb je uiteraard inspiratie nodig. Maar schrijven is ook een kwestie van techniek. Een techniek die je kunt leren! In deze cursus wordt het schrijfproces stap voor stap behandeld. Daarbij ga je meteen zelf aan de slag. Zo ontdek je hoe je jouw ideeŽn omzet in een goede tekst en welke technieken voor jou het beste werken.

Leren schrijven
Allereerst vraag je je af wat schrijven eigenlijk is. Hoe schrijf je nu een goed verhaal, een goed gedicht of een andere tekst? Je zult zien dat het niet nodig is om je ideeŽn meteen om te zetten in een goede tekst. Schrijven is een proces waarbij je eerst inspiratie opdoet en ruw materiaal verzamelt om dit vervolgens om te zetten in een goed lopend verhaal of een andere tekst. Een proces van schrijven, schrappen en herschrijven.

Hoe kom je aan inspiratie?
In dit deel leer je hoe je aan je ruwe materiaal komt. Hoe kun je je fantasie bijvoorbeeld gebruiken? En hoe voorkom je dat je vastloopt? Je leert o.a. schrijven vanuit het onbewuste, vanuit waarneming, vanuit herinnering, vanuit een bepaald idee (bijvoorbeeld een thema, een personage of een motief) of vanuit de ervaringen of gedachten van iemand anders (het zogenaamde vijfde domein). Ook de vorm van je teksten komt hierbij aan bod. Daarbij worden zowel proza als gedichten behandeld.
De schrijffase
Na het verzamelen van je ruwe materiaal ga je verder met de schrijffase: de totstandkoming van de eigenlijke tekst. Ook dit proces kent meerdere stappen. Je leert je ruwe materiaal ordenen, aanvullen waar nodig, een schrijfwerkplan opstellen en je tekst herschrijven. Ook leer je hoe je je blokkades (het beruchte writerís block) voorkomt of oplost. Bovendien leer je gebruikmaken van je innerlijke criticus.

Oog voor je tekst
Als je eerste tekst af is, is het goed om even afstand te nemen en je tekst nog eens te beoordelen. Daarbij komen alle onderdelen van een tekst aan bod. Denk bijvoorbeeld aan personages en perspectief, beeldspraak, plot of dialoog. Ook bekijk je de tekst als geheel.

Daarnaast leer je ook feedback aan anderen te vragen en zelf feedback te geven op andermans teksten.

Schrappen en herschrijven
Schrijven is een proces van schrappen en herschrijven. Ook dit proces komt uiteraard aan bod in deze cursus. Allemaal om je tekst(en) nog beter te maken.

Je tekst presenteren
Tot slot leer je hoe je het aanpakt als je je werk wilt uitgeven. Aan welke eisen moet een manuscript voldoen? Geef je je werk uit in eigen beheer of zoek je een uitgever? En hoe vind je eigenlijk een uitgever?

Mondelinge lesdagen
Ieder jaar organiseert de LOI, bij voldoende belangstelling, exclusief voor cursisten Schrijven, Creatief schrijven en Gedichten schrijven een unieke bijeenkomst. Op deze zaterdag in november ontmoet je je medecursisten en je docenten. Je discussieert met elkaar over de opleiding, maar vooral ook over het schrijverschap.

Ook is er altijd een bekende schrijver aanwezig, met wie je van gedachten kunt wisselen na zijn of haar voordracht. Gasten in recente jaren waren Nicolaas Matsier en Rosita Steenbeek. De kosten van deze dag bedragen ongeveer Ä 40,Ė (2010) inclusief koffie, thee en lunch.

Dit krijg je thuis
Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen.

De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je cursus een succes te maken.

Tot 35% korting bij uitgave van je eigen boek
De LOI werkt samen met Boekscout.nl. Je krijgt daarom als cursist van een schrijfcursus tot 35% korting bij uitgave van je eigen verhaal, gedicht of autobiografie als boek!

Een cursus volgen, zo werkt het
Je gaat lekker thuis aan de slag. Je bestudeert eerst de leerstof en werkt vervolgens de opdrachten uit. Deze stuur je op naar je docent. Hij of zij geeft je dan feedback. Heb je vragen? Ook die kun je aan je docent stellen.

Via LOI Campus, de digitale leeromgeving op internet, vind je leuke en handige informatie voor je cursus. Bovendien leg je hier heel gemakkelijk contact met je medecursisten en nog veel meer.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Creatief schrijven

Wil je goed korte verhalen leren schrijven? Kies dan voor de cursus Creatief schrijven en je hebt het zo in de vingers! De cursus besteedt onder meer aandacht aan een zorgvuldig gekozen stijl, bijpassende verteltechniek en de juiste structuur. Je leert zo goed te schrijven, dat de lezer alleen een boeiend verhaal leest en niets merkt van de onderliggende schrijftechnieken. Alle kneepjes van het vak worden je bijgebracht, zodat jij je talenten optimaal ontplooit. De cursus biedt je een schat aan kennis en praktische schrijftechnieken. Jouw verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen!

Daarom kies je voor deze cursus
x Speciaal ontwikkeld lesmateriaal
x Begeleiding door professionals
x Tot 35% korting bij uitgave van je eigen boek (i.s.m. Boekscout.nl)

Voor wie is de cursus Creatief schrijven bestemd
Is schrijven je passie en wil je leren hoe je een goed verhaal schrijft, dat de lezer van begin tot eind boeit? Wil je je verschillende verteltechnieken eigen maken en leren schrijven in diverse genres? Dan is de cursus Creatief schrijven geknipt voor jou. Alles wat je zoekt, komt aan bod in deze cursus.

Je einddoel
Na afloop van de cursus heb je een goed inzicht in het creatieve proces van schrijven. Je bent bekend met verschillende schrijftechnieken en genres van historische en streekverhalen tot misdaad- en fantasieverhalen. Je weet waar een goed verhaal aan moet voldoen en ook hoe je dat zelf kunt schrijven. Kortom: na afronding van de cursus ben je in staat boeiende verhalen te schrijven in elke stijl die je wilt.

Dit leer je tijdens de cursus Creatief schrijven
De cursus Creatief schrijven leert je niet alleen de techniek van het schrijven, maar inspireert je ook om alles uit je al aanwezige talent te halen. Nadat je hebt kennisgemaakt met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt, ga je vrijwel direct aan de slag met het schrijven van verhalen. Daarbij zul je heel snel verbeteringen zien.

In de lessen wordt de theorie steeds aangevuld met tekstfragmenten van bekende schrijvers, om zo goed mogelijk te illustreren hoe een bepaalde techniek werkt. Tijdens de hele cursus blijf je oefenen met steeds nieuwe technieken. Je stuurt je verhalen in, waarna ze beoordeeld en voorzien worden van advies door deskundige docenten.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Gedichten schrijven

Schuilt er een dichter in jou, maar merk je dat je ondanks je inspiratie, enthousiasme en ambitie toch vaak vastloopt bij het dichten? Of ben je onzeker over je eigen schrijfsels? Dan is de cursus Gedichten schrijven iets voor jou!

Voordat je je gaat storten op het dichten zelf, maak je eerst kennis met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt. Daarnaast leer je hindernissen overwinnen die je bij het schrijven tegenkomt. Vervolgens ga je zelf aan de slag met dichten. Je leert onder meer je eigen ítooní te ontwikkelen, zelf een gedichtenbundel samen te stellen en te analyseren en je eigen werk (en dat van anderen) te beoordelen. Tijdens de cursus zul je veel oefenen. Immers, dichten leer je pas echt door het veel te doen!

Een leerzame en inspirerende cursus, die je creativiteit zeker zal stimuleren!

Daarom kies je voor deze cursus
x Speciaal ontwikkeld lesmateriaal
x Begeleiding door professionals
x Tot 35% korting bij uitgave van je eigen boek (i.s.m. Boekscout.nl)

Voor wie is de cursus Gedichten schrijven bestemd
De cursus Gedichten schrijven is bestemd voor iedereen die zijn talenten als dichter wil ontwikkelen.

Je einddoel
Aan het eind van deze cursus heb je de basis van het schrijversvak geleerd en inzicht gekregen in de essentie van poŽzie. Je beheerst de technieken die bij het schrijven van gedichten nodig zijn, en weet waarop je andermans gedichten en die van jezelf moet beoordelen.

Dit leer je tijdens de cursus Gedichten schrijven
Het uitgangspunt van de cursus Gedichten schrijven is: je inzicht verschaffen in het wezen van poŽzie. Met tal van voorbeelden laten we je zien hoe dichters te werk gaan. Je leert gedichten lezen, je een oordeel vormen over eigen werk en andermans werk beoordelen. Daarbij wordt aandacht besteed aan woordkeus en zinsbouw, klank en rijm, metrum en ritme, beeldspraak en stijlfiguren: onmisbare kennis waarmee je treffend vorm kunt geven aan de inhoud van je gedichten.

De cursus helpt je je talenten op het gebied van schrijven en dichten te ontwikkelen. Je raakt bekend met de mogelijkheden en beperkingen en leert hoe je taal op de juiste manier kunt gebruiken. Theorie en praktijk gaan hand in hand, je zult dan ook veel moeten oefenen om je de geleerde technieken eigen te maken!

Voordat je gedichten gaat schrijven, moet je natuurlijk eerst weten waar je moet beginnen. Je maakt kennis met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt. Je leert o.a. hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeŽn omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. Naast het creatieve proces, komt ook de praktische kant aan bod. Hoe pak je het bijvoorbeeld aan als je je werk uit wilt geven? Natuurlijk ga je tijdens de cursus meteen zelf aan de slag. Dankzij de praktische oefeningen is schrijven voor jou straks een koud kunstje!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Kalligrafie

Kalligrafie is een kunst. Een kunst die je door te oefenen onder de knie kunt krijgen. Heb je deze kunst eenmaal in de vingers, dan kun je je vaardigheden en je creativiteit toepassen bij het maken van verschillende documenten. Bij officiŽle papieren, als oorkondes en certificaten, maar bijvoorbeeld ook bij het maken van een uitnodiging, trouwkaart of een persoonlijke kerstwens. Wat je ook wilt maken, in de cursus Kalligrafie leer je stap voor stap de technieken van deze bijzondere kunstvorm.

Voor wie is de cursus Kalligrafie bestemd
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die de kunst van het kalligraferen onder de knie wil krijgen. Het maakt niet uit welk handschrift je hebt of kunt tekenen of niet. Iedereen kan het leren! Bij kalligrafie geldt: oefening baart kunst.

Je einddoel
Je kunt de vaardigheden die je hebt geleerd, toepassen bij het maken van allerlei bijzondere documenten. Als je dat wilt, kun je aan het eind van de cursus een erkend examen door de Vereniging van Leraren in het Schoonschrijven (VLSM) afleggen en ontvang je een diploma.

Dit leer je tijdens de cursus Kalligrafie
Schrijven is kunst. Het woord kalligrafie stamt uit het Grieks en betekent schoonschrift. (kalílos = schoonheid en grapho = schrijven). De schoonheid van de letter is het belangrijkste. Iedereen kan de techniek van het kalligraferen onder de knie krijgen. Het maakt niet uit of je mooi kunt schrijven of tekenen. Wat je wel nodig hebt, is de wil en het geduld om je de techniek van dit prachtige schrift eigen te maken.

Ter introductie worden de achtergronden van de kalligrafie behandeld. Zo leer je bijvoorbeeld hoe het schrift zich heeft ontwikkeld en welke schriftsoorten er zijn, hoe de middeleeuwse monniken hun bijbelse teksten verfraaiden en hoe je de Griekse en Romeinse lettersoorten, die we nu nog steeds gebruiken, kunt schrijven. Door veel te oefenen, leer je deze verschillende stijlen en letters gebruiken.

Je komt meer te weten over compositie, vlakverdeling en kleurgebruik. En natuurlijk leer je ook alles over de materialen die je nodig hebt. Welke materialen en papiersoorten kun je gebruiken? Welke inkt- en verfsoorten zijn het meest geschikt? En hoe ga je met je materiaal om?

Daarnaast leer je hoe kalligrafie wordt gebruikt. Je gaat werken aan je eigen initialen, opschriften, langere teksten, doet inspiratie op met spreuken en gedichten en wordt uitgedaagd om veel te oefenen met je eigen kunstwerken als resultaat. We behandelen oorkonden en heraldiek, maar ook andere vormen van kalligrafie komen uitgebreid aan de orde. Zodat je straks weet wat er allemaal mogelijk is met kalligrafie.

Dit ga je doen
Kalligrafie leer je door veel te oefenen. Het důťn staat dan ook centraal in deze cursus. Aan de hand van uitdagende opdrachten leer je de pen hanteren en verschillende schriftsoorten beheersen. Zo bouw je je vaardigheden stap voor stap op.

Dit krijg je thuis
Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. De opleiding bestaat uit 24 hoofdstukken. Hierin vind je de theorie en tal van inspirerende voorbeelden. Je krijgt opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen.

De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Kinderverhalen schrijven

Schrijven is natuurlijk een vak apart, maar schrijven voor kinderen helemaal. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen belevingswereld, woordenschat en taalgebruik. Wat vinden kinderen leuk of spannend? Wat maakt dat kinderen geboeid raken door een verhaal? Welke woorden begrijpen kinderen wel en welke niet?

Of je nou voor kinderen wilt schrijven, omdat je zelf kinderen of kleinkinderen hebt, met kinderen werkt of omdat je nu eindelijk de verhalen die je altijd verzint, op papier wilt zetten, het kan allemaal. Met de cursus Kinderverhalen schrijven heb je het zo in de vingers! De cursus besteedt onder meer aandacht aan een zorgvuldig gekozen stijl, bijpassende verteltechniek en de juiste structuur.

De cursus biedt je een schat aan kennis en praktische schrijftechnieken. Jouw verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen! Naast het creatieve proces, komt ook de praktische kant aan bod. Je leert hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeŽn omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren.

Daarom kies je voor deze opleiding
x Korte, praktische cursus waarin je alle basistechnieken leert
x Rijk geÔllustreerd lesmateriaal met veel voorbeelden
x Tot 35% korting bij uitgave van je eigen boek (i.s.m. Boekscout.nl)

Voor wie is de cursus Kinderverhalen schrijven bestemd
De cursus Kinderverhalen schrijven is bestemd voor iedereen die graag een kinderverhaal wil schrijven en zijn schrijfvaardigheid (verder) wil ontwikkelen. Is schrijven je passie en wil je je richten op kinderen en jongeren? Dan is de cursus Kinderverhalen schrijven geknipt voor jou.

Je einddoel
Na het afronden van deze cursus heb je de basistechnieken van het schrijven in de vingers.
x Je hebt een goed inzicht in het creatieve proces van schrijven
x Je weet aan welke eisen een kinderverhaal moet voldoen
x Je bent in staat om zelf een kinderverhaal te schrijven

Inhoud van de cursus Kinderverhalen schrijven
Voordat je kinderverhalen gaat schrijven, moet je natuurlijk eerst weten waar je moet beginnen. Je maakt kennis met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt. Je leert o.a. hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeŽn omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. Naast het creatieve proces, komt ook de praktische kant aan bod. Natuurlijk ga je tijdens de cursus meteen zelf aan de slag. Dankzij de praktische oefeningen is schrijven voor jou straks een koud kunstje!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

ZZP-er voor creatieve professionals

Als je als creatieve professional voor jezelf wil beginnen, krijg je met nogal wat vragen te maken. Wat zijn je rechten en plichten als je voor jezelf begint? Welke instanties zijn er om jou te helpen? Hoe haal je klanten binnen? Hoe bescherm je je creatieve gedachtegoed? Hoe organiseer je je werk zodanig dat de opdrachten blijven komen? De cursus ZZP-er voor creatieve professionals geeft je antwoord op al deze vragen.

Met deze cursus bereid je je binnen een halfjaar perfect voor op het starten als zelfstandige. Hoe presenteer je je werk, hoe haal je opdrachten binnen, hoe ga je om met je klanten, met welke wetten en regelingen krijg je te maken en hoe voer je je administratie? Het zijn maar een paar vragen, die in deze praktijkgerichte cursus aan bod komen.

Of je nou copywriter, DTP-er, webdesigner, grafisch ontwerper, kunstenaar, schrijver, tekenaar, illustrator, muzikant, architect of fotograaf bent. Of je je product of dienst via internet, in een winkel(centrum) of op een totaal andere manier aan de man wilt brengen, genoeg reden om te kiezen voor deze unieke, op maat gesneden cursus.

Daarom kies je voor deze opleiding
x Begeleiding door docenten met praktijkervaring
x Binnen een halfjaar een succesvolle start als creatieve professional
x Uniek in Nederland
x Gratis minicursus Internetmarketing inclusief Google AdWords-voucher t.w.v. Ä 50,-.

Voor wie is de cursus ZZP-er voor creatieve professionals bestemd
De cursus ZZP-er voor creatieve professionals is bedoeld voor iedereen die als zelfstandige aan de slag wil in zijn of haar vakgebied en goed voorbereid wil zijn. De cursus is ook nuttig voor mensen die in loondienst zijn en te maken krijgen met het tevreden houden van klanten, deadlines, netwerkbeheer en andere zaken die je tegenkomt in het ondernemerschap.

Werk je al als freelancer? Ook dan kan deze cursus een zinvolle aanvulling op je kennis zijn.

Je einddoel
Na de cursus ZZP-er voor creatieve professionals ben je optimaal voorbereid op het succesvol opzetten van een onderneming en op een bestaan als freelancer/ZZP-er. Je hebt inzicht in alle zaken die van belang zijn bij het opbouwen van een onderneming. Van acquisitie tot facturering, van administratie tot belastingaangifte.

Na deze cursus:
x ben je in staat om als ZZP-er of freelancer aan de slag te gaan
x ben je op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom jouw vakgebied en het ondernemerschap
x kun je professioneel communiceren met klanten en leveranciers
x weet je hoe je om moet gaan met copyright en belastingvraagstukken
x kun je je creatieve werk op een aansprekende manier presenteren.

Inhoud van de cursus ZZP-er voor creatieve professionals
De cursus ZZP-er voor creative professionals bereidt je perfect voor op een bestaan als zelfstandige. Of je nou muziek, beeld of tekst aan de man wilt brengen, als creatieve professional krijg je vaak te maken met copyright op je werk, wettelijke verplichtingen en het presenteren van je werk aan klanten.

Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden komen de volgende onderwerpen aan bod:

Starten als ZZP-er
We gaan in deze cursus in op vragen als: hoe haal je opdrachten binnen, hoe ga je om met je klanten, hoe zit het met copyright, hoe stel je een offerte op, met welke wetten en regelingen krijg je te maken en hoe voer je je administratie? Maar ook de onzekerheid van een bestaan als zelfstandig ondernemer en hoe je daarmee om kunt gaan, wordt uitgebreid besproken.

Het beroepsveld
Als je als zelfstandige in de creatieve sector begint, is het handig om te weten waar je terechtkunt. In dit hoofdstuk gaan we in op de diverse beroepsverenigingen, stichtingen en instanties waar je in jouw beroep terechtkunt. Ook leer je meer over het aanvragen van subsidies. Ten slotte komt het samenwerken en netwerken met collegaís aan bod.

Copyright
Als je met beeld, muziek of tekst werkt, kom je al snel in aanraking met het bericht copyright. In de muziekindustrie moet je je bijvoorbeeld inschrijven bij de BUMA-STEMRA. In twee hoofdstukken leer je wat copyright is en hoe je hier mee omgaat. Het begrip intellectueel eigendom wordt toegelicht en je leert waar je terechtkunt als het toch mis gaat.

Rechten en plichten en afspraken vastleggen
Naast copyright heb je als creatieve zelfstandige ook rechten en plichten t.o.v. de belastingdienst, de Kamer van Koophandel en je opdrachtgever. In dit deel van de cursus leer je alles over wettelijke verplichtingen, offertes, contracten en facturering. De VAR-verklaring, BTW en algemene voorwaarden komen aan bod en je leert hoe je je opdrachtgever tevreden houdt.

Customer relations en presentatie
Hoe zorg je ervoor dat klanten voor jou kiezen? In dit onderdeel leer je alles over het presenteren van je werk, bijvoorbeeld door een portfolio of via een internetsite. Verder leer je waar je rekening mee moet houden als je te maken hebt met verschillende soorten klanten; particulieren, bedrijven of uitgeverijen.

Dit krijg je thuis
Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Vooropleiding
Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de cursus ZZP-er te volgen. Wel dien je te beschikken over een algemene ontwikkeling op HAVO/MBO-niveau.

Vervolgopleiding
Wil je meer weten over ondernemen, dan is de cursus Resultaatgericht Ondernemen of de opleiding HBO Small Business & Retailmanagement een goede vervolgopleiding. Of kies een gespecialiseerde opleiding op jouw vakgebied.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top