Schrijvers4fun Info-theek is een info-theek voor schrijvers -, lezers en boekenliefhebbers. De links zijn al voor u uitgezocht. Dus altijd de meest betrouwbare websites tot uw beschikking. U vindt hier uw cursus van opleidingsinstelling NHA.


Schrijfcursussen NHA


Schrijfcursussen
Kalligrafie
Korte verhalen schrijven
Kinderverhalen schrijven
Uw link hier?

Taalvaardigheid
Copywriter
Nederlands foutloos schrijven en spreken
Journalistiek
Nederlands voor buitenlanders
Scenario Schrijver
Zakelijke Correspondentie Duits
Zakelijke Correspondentie Engels
Zakelijke Correspondentie Frans
Zakelijke Correspondentie Nederlands
Uw link hier?Kalligrafie

De kunst van het schoonschrijven
Kalligrafie is één van de populairste hobby's van dit moment. Kalligraferen is ontspannend en geeft alle ruimte voor uw creativiteit. Uw handen maken woorden tot kunst! Een hobby die velerlei wijzen van pas komt. Feesten, jubilea, verjaardagen en feestdagen zijn gelegenheden waarvoor iedereen wel eens iets speciaals wil doen. Verras uw vrienden en familie daarom eens met een eigengemaakte, handgeschreven kaart of felicitatie. De warmte en persoonlijkheid die deze kunststukjes uitstralen, wordt door veel mensen enorm gewaardeerd.

De cursus Kalligrafie van de Hobby Academie zal ervoor zorgen dat iedereen met de feestdagen ongeduldig op uw kaartje zit te wachten. Kalligrafie, de edele kunst van het schoonschrijven, biedt u vele plezierige en ontspannende uurtjes. De cursus kalligrafie is bedoeld voor zowel de echte liefhebber als voor professionals of toekomstige professionals.

Gratis starterspakket
De Hobby Academie heeft voor u een uniek en GRATIS starterspakket samengesteld. In dit pakket zijn o.a. hoogwaardige kalligrafeerpennen, kalligrafie-inkt, schriften en potloden opgenomen. Er is zowel een pakket voor rechts- als voor linkshandigen.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top
Korte verhalen schrijven

Werk aan de prachtigste verhalen!
Schrijven is een plezierige hobby voor iedereen die redelijk overweg kan met de Nederlandse taal. Het leukst is natuurlijk om van je hobby je vak te maken. Op deze wijze zijn veel grote schrijvers hun carrière begonnen. Hobby of werk: schrijven blijft een fascinerende bezigheid.

Dankzij de cursus Korte Verhalen Schrijven van de Hobby Academie kan iedereen zich de technieken van het schrijven eigen maken. De cursus is bedoeld voor zowel mensen, die schrijven zien als een ontspannende hobby, als voor mensen, die serieus met het schrijversvak bezig willen zijn.

Voor velen is schrijven een ideale uitlaatklep en werkt het zeer ontspannend, terwijl anderen het beste schrijven als ze onder druk staan. Denk hierbij aan journalisten die tegen een "deadline" aanzitten. In de cursus van de Hobby Academie zult u echter niet met deadlines te maken krijgen. U werkt in uw eigen tempo. Thuis bent u bezig met uw grootste liefhebberij: schrijven.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Kinderverhalen schrijven

Schrijf en vertel de mooiste verhalen!
Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Ze zijn dankbare luisteraars. Ook voor uzelf is het erg leuk en spannend om kinderen voor te lezen: vinden ze het verhaal mooi, of vervelen ze zich binnen enkele minuten?

Wij dagen u uit om straks uw eigen kinderverhaal te schrijven en voor te lezen. De Hobby Academie biedt u deze unieke mogelijkheid. En niet alleen aan u. Vele cursisten hebben al profijt gehad van deze schriftelijke cursus. Hun verhalen werden gepubliceerd in tijdschriften, kranten en verenigingsbladen. Onlangs heeft een van onze cursisten zelfs een aantal verhalen aan de tv verkocht!

De buitengewoon boeiende hobby Kinderverhalen schrijven biedt veel mogelijkheden. U leert een aantal vaardigheden die u in staat stellen spannende, grappige en ontroerende kinderverhalen te schrijven.

Een vooropleiding heeft u niet nodig. En u hoeft ook echt geen boekenwurm te zijn. Als u geïnteresseerd bent in kinderen en u wilt zich verdiepen in hun fantasie- en belevingswereld, dan is deze cursus geknipt voor u! Een prachtige kans om er een zeer originele hobby op na te houden.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Copywriter

Word copywriter en verdien geld met wat u leuk vindt: schrijven!
In deze cursus leert u hoe u fantastische teksten schrijft, klanten kunt winnen en uw verdiensten kunt vergroten.

Wat doen copywriters precies?
Copywriters schrijven teksten voor onder andere mailing-brieven, persberichten en TV-commercials. Verder verzorgen ze de copy voor webpagina's, nieuwsbrieven en brochures. Met andere woorden, als een bedrijf iets probeert te verkopen, dan wordt er gebruik gemaakt van een copywriter. De veranderingen gaan snel. Consumenten vragen meer informatie en bedrijven lanceren steeds meer nieuwe producten. Dit betekent dat bedrijven brochures moeten vernieuwen, verkoopbrieven moeten updaten en nieuwe webpagina's moeten maken. Dit betekent dat er steeds meer mogelijkheden komen voor goede copywriters.

Copywriters zijn bijzonder
Copywriters zijn een bijzonder soort mensen. Het zijn getalenteerde schrijvers die vaak een perfecte levensstandaard hebben. Op intellectueel vlak wordt er veel van deze mensen gevraagd en ze bewegen zich vaak in een wereld vol glamour. Hun werk wordt vaak gebruikt in glossy advertenties, TV commercials en prachtige brochures. Copywriters werken vaak in de anonimiteit, maar leveren wel ontzettend bijzonder werk. U kunt deel gaan uitmaken van deze wereld door copywriter te worden!

Kunt u schrijven?
Copywriters dienen de beknopte ideeën van klanten om te zetten in concrete, goed lopende teksten. Dit is een vaardigheid die we u kunnen aanleren. U dient tevens in staat te zijn om een product zo te positioneren dat de voordelen van het product benadrukt worden. Dit kunnen we u ook leren.

Als u kunt schrijven of bereid bent om dit te leren, dan kunt u copywriter worden. Als u de geheimen eenmaal kent, dan bent u in staat om uniek commercieel tekstmateriaal te produceren.

Het geeft echt een fantastisch gevoel als uw eerste teksten straks door een klant worden goedgekeurd. En natuurlijk als u uw eerste honorarium op uw bankrekening krijgt bijgeschreven….. Stelt u zich eens voor: u krijgt betaald voor iets wat u leuk vindt!

Wie weet wat er verder nog op uw weg komt. Een award op een show in Monte Carlo of New York? Een telefoontje van de directeur van een top-reclamebureau die u een baan aanbiedt?

Is er veel concurrentie?
Er is niet veel concurrentie omdat er weinig goede copywriters zijn. Sommige copywriters werken voor grote reclamebureaus, de meesten echter als freelancer.

Freelancers doen vaak de klusjes die grote bureaus niet kunnen of willen aannemen. De kosten zijn dan vaak veel te hoog of ze kunnen de klus niet snel genoeg uitvoeren. Voor deze klussen worden vaak freelance-copywriters ingeschakeld.

Veel klanten zijn vaak kleinere bedrijven die het zich niet kunnen veroorloven om een groot bureau in te schakelen. Toch willen ze graag gebruik maken van iemand die persberichten, mailings of andere commerciële teksten schrijft. U bent degene die ze zoeken! Verder maken ook de middelgrote reclamebureaus vaak gebruik van freelance copywriters omdat ze net niet genoeg werk hebben om een full-time copywriter aan te nemen.

Hoeveel werk wilt u hebben?
Sommige copywriters werken maar voor één of twee klanten. Anderen werken dag en nacht. Het ligt helemaal aan u zelf hoeveel werk u aanneemt en hoeveel u gaat verdienen. Er zijn echter tal van mogelijkheden. "The sky is the limit".

Veel copywriters willen graag veel tijd doorbrengen met de kinderen en zien hun werk niet echt als werk. Ook vinden ze het fantastisch dat ze eigen baas zijn. Ze vinden het ook leuk om met woorden te spelen. Past dit beeld bij u?

U heeft te maken met zeer beperkte opstartkosten. U dient te beschikken over een computer met internet aansluiting en een telefoon. Dit is echt alles wat u nodig heeft. Sommige copywriters zien hun klanten zelfs nooit. Alle opdrachten komen binnen via telefoon of e-mail. Echt elke cent die u verdient is keiharde winst!

Over de cursus
De cursus leert u hoe u een professionele copywriter wordt. De cursus is zeer gestructureerd en dus ook perfect te gebruiken als naslagwerk. Uw opdrachten worden in een vriendelijke vertrouwelijke omgeving nagekeken. Dit zorgt voor een prettige studiesfeer. De cursus zit vol nuttige informatie, praktische tips en leerzame oefeningen. U zult nog jaren plezier beleven aan het prachtige cursuspakket! De cursus is gebaseerd op de jarenlange ervaring van ervaren copywriters. Experts uit diverse markten en in diverse publiciteitsvormen. Met het volgen van deze cursus is succes gegarandeerd!

Uw persoonlijke cursus
De cursus is persoonlijk. We kijken uw opgaven zorgvuldig na en schaven uw kennis voortdurend bij. U krijgt van ons professioneel advies en we geven u het vertrouwen dat u nodig heeft om te slagen!

De cursus is gebaseerd op het dagelijkse leven. Na afronding van de cursus bent u alle problemen tegengekomen die een copywriter kan tegenkomen. U zult dus niet voor verrassingen komen te staan tijdens de ontmoeting met uw eerste klant!

Verder heeft u twee voordelen ten opzichte van mensen die deze cursus niet hebben gevolgd, maar het werk in de praktijk hebben geleerd. Ze hebben het vak niet systematisch geleerd (en zijn dus minder professioneel) en het is zeldzaam dat ze kennis hebben van alle facetten van copywriting die er bestaan (zoals het creëren van merknamen).

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Nederlands foutloos schrijven en spreken

Het was, het is en het blijft zo: communiceren in goed Nederlands is een vereiste om optimaal te kunnen functioneren, zowel zakelijk als privé! Goed communiceren kunt u leren.

x Moet u morgen een toespraak houden voor een vertrekkende collega?
x Vraagt uw baas u een uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie op te stellen en te versturen?
x Heeft een van uw kinderen moeite met de werkwoordspelling?
x Wilt u 's morgens voordat u gaat werken even snel de krant doorspitten?
x Weet u niet goed hoe u een formulier moet invullen?

Moet u een stukje schrijven?
Of vindt u het leuk om uw kennis wat betreft de Nederlandse taal op te frissen? De cursus Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken biedt hierbij uitkomst. Hij geeft u uitgebreid hulp bij dagelijkse zaken in theorie en praktijk. Of u nu in woord of gebaar, schriftelijk of mondeling moet communiceren: u leert niet alleen volgens de regels te schrijven en te spreken. Nee, u krijgt ook tips over de wijze waarop u iemand of een grote groep moet toespreken.

Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken geeft u meer zelfvertrouwen
U weet wat u moet doen om snel lange en korte, moeilijke en eenvoudige teksten te doorgronden. U kunt uw zoon of dochter helpen bij het voorbereiden van een spreekbeurt. U bent in staat goede zakelijke brieven te schrijven. U leert kortom hoe u schriftelijk en mondeling fouten in de Nederlandse taal vermijdt. Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken geeft u meer zelfvertrouwen. Presenteert u zich daarbij ook nog eens perfect - ook dat leert u - dan staat niets optimaal functioneren in de weg!

Voor iedereen!
De cursus Foutloos Nederlands Schrijven en Spreken is voor iedereen bestemd. Een speciale vooropleiding heeft u hiervoor niet nodig. Secretaresses en receptionistes, werkenden en werkzoekenden, ambtenaren en ondernemers, jong en oud: deze cursus biedt iedereen iets! Als naslagwerk misstaat deze cursus ook zeker niet.

Studieprogramma:
De cursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven omvat de volgende 6 onderdelen: Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken.

Teksten
In het onderdeel Teksten leert u omgaan met begrippen die het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften vergemakkelijken, zoals tekstdoel, onderwerp, thema, alinea's, tekststructuur en samenvatten.

Grammatica
Binnen de lessen grammatica keert u terug naar zaken als zinsbouw, onderwerp en persoonsvorm. Deze kennis heeft u o.a. nodig om de werkwoorden goed te kunnen spellen.

Spelling
Deze werkwoordspelling - ook van veelvuldig in het Nederlands voorkomende Engelse werkwoorden-, de meervoudsvorming van zelfstandige naamwoorden en de regels met betrekking tot de interpunctie maken deel uit van het onderdeel Spelling.

Stijl
Het onderdeel Stijl belicht veel voorkomende stijlfouten en leert u stijlfiguren toe te passen zodat uw communicatie doelgericht en effectief is.

Correspondentie
Hoe u een sollicitatiebrief of een klachtenbrief opbouwt doen we in het onderdeel Correspondentie uit de doeken.

Communicatie
Het onderdeel Communicatie tenslotte neemt uw angst voor spreken in het openbaar weg. U ziet niet meer op tegen het houden van spreekbeurten en toespraken en het spreken tijdens vergaderingen. Functioneringsgesprekken brengt u ook tot een goed einde.

Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen. In zijn totaliteit behelst de cursus dus 24 lessen. In deze lessen volgen praktische opdrachten na theoretische uitleg. Elke les wordt afgesloten met een samenvatting. Daarnaast vindt u aan het einde van elke les de antwoorden op de door u tussentijds gemaakte oefenopdrachten. De huiswerkopgaven stuurt u naar uw docent. Deze krijgt u gecorrigeerd en voorzien van een cijfer terug. Dankzij deze top-cursus van de gespecialiseerde NHA zult u een stuk sterker in uw schoenen staan en een stuk zekerder door het leven gaan!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Journalistiek

Elke dag komen we in aanraking met nieuws. Via o.a. kranten, bladen, internet, radio en tv. Dit alles dankzij ijverige journalisten die na gedegen onderzoek hun heldere verslag publiceren. Wilt u ook elke dag bovenop het nieuws zitten? Regionaal, nationaal of internationaal? Dan is deze nieuwe, boeiende cursus Journalistiek u op het lijf geschreven.

Journalisten genieten veel vrijheid. Als het nieuws maar op tijd wordt aangeleverd, de bronnen kloppen en de beroepsnormen worden nageleefd. Dit maakt de job uitdagend, dynamisch, afwisselend en inspirerend! En dat elke dag opnieuw.

De cursus haakt in op de meest recente ontwikkelingen. De lesstof wordt geadviseerd door het merendeel van de docenten binnen de journalistiek en is zowel bestemd voor beginnende journalisten als voor mensen die reeds langer actief zijn binnen een nieuwsmedium.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Nederlands voor buitenlanders

Leer snel en plezierig Nederlands vanuit het:
Amhaars - Arabisch - Bulgaars - Chinees - Duits - Engels - Farsi - Frans - Grieks - Hongaars - Indonesisch - Italiaans - Japans - Litouws - Pools - Portugees - Roemeens - Russisch - Servisch/Kroatisch - Spaans - Thai - Tigrigna - Turks of Vietnamees

NHA-talenonderwijs
Deze perfecte nieuwe cursus Nederlands is ideaal voor buitenlanders die snel de Nederlandse taal beter willen leren. Een unieke methode, waarbij de nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik en niet op grammatica. U leert de Nederlandse taal zoals een kind zijn moedertaal leert, stap voor stap.

Unieke methode
Met deze unieke methode gaat het alleen nog sneller en gemakkelijker. Het voordeel is dat u snel resultaat ziet. Al heel snel beheerst u een flinke woordenschat en is het spreken van de Nederlandse taal geen probleem meer.

Overzichtelijk lesmateriaal voor het beste resultaat.
Om de taal straks goed te beheersen, is duidelijk en volledig lesmateriaal nodig.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Scenario Schrijver

Heeft u er altijd al van gedroomd om een scenario voor een film te schrijven? Zou u graag scenario schrijver willen worden? Wij kunnen het u leren. Heeft u de TV ook wel eens uitgezet omdat er te weinig creatief geschreven films en programma's te zien zijn? Als u denkt dat u het beter kunt, kunnen wij u helpen om uw creatieve visie om te zetten naar een reëel scenario. Onze cursus Scenario schrijver kan deuren openen naar een compleet nieuwe wereld en zelfs een nieuwe manier van leven. Als u van dit leven droomt en geëngageerd bent, dan bieden wij u het instrument om uw vaardigheden te ontwikkelen en het scenario van uw eigen leven te herschrijven! Misschien heeft u al een (vaag) idee voor een film of tv-serie. Misschien heeft u wel de vurige ambitie om door te breken als scenario schrijver of wilt u alleen maar nieuwe vaardigheden opdoen. Wat uw drijfveer ook is, onze cursus kan u helpen.

Waarom onze cursus?
Door in te schrijven voor onze cursus, zet u een eerste stap om uw droom te verwezenlijken. Stelt u zich de opwinding eens voor die u voelt als u de vaardigheden leert om uw verhaal om te zetten in een "blockbuster", comedy of documentaire. Stelt u zich eens voor dat u in staat bent om fantastische dialogen te schrijven waar mensen over de hele wereld ademloos naar kijken en luisteren. Of dat u in staat bent om het meest verrassende filmeind allertijden op papier te zetten. Wij kunnen het u leren!

De realiteit
We kunnen u leren hoe u uw verhaal van een aantal onsamenhangende ideeën kunt omzetten in een professioneel gepresenteerd script. We kunnen u niet beloven dat dit gemakkelijk is. Het schrijven van een filmscenario vergt discipline en is een kunstvorm. U leert iets nieuws en het vergt behoorlijk wat oefening. Maar als u uw eerste professionele script éénmaal geschreven heeft zal dit een enorm voldaan gevoel geven. Als u serieus overweegt om u de kunst van het scenario schrijven eigen te maken, dan zorgt u voor de wil en de motivatie en wij voor de benodigde vaardigheden.

Een groeimarkt
Wat we u kunnen vertellen is dat de markt voor goede scenarios verder groeit. Er is de laatste jaren een aantal tv stations bij gekomen die allemaal steeds op zoek zijn naar goede scenario's en tv-formats. Bovendien zijn er veel producers die altijd op zoek zijn naar nieuw talent. Ook wordt het met behulp van digitale filmcamera's en het internet steeds eenvoudiger om zelf films te maken en via het internet te verspreiden!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Zakelijke Correspondentie Duits

Iedereen die een (administratief) hogere functie ambieert zal een goede kennis moeten hebben van zakelijke correspondentie. In het Nederlands of in een vreemde taal. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog steeds schriftelijk. Dat zal ook nooit veranderen. Of dat nu per post, per fax gebeurt of per email, maakt niets uit. Of het offertes betreft of de bevestiging van telefonische afspraken, evenmin. De laatste jaren is de correspondentie alleen maar toe genomen.

Wat u leert in deze cursus...
Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leert u in deze cursus Zakelijke Correspondentie:

x Hoe een brief er uit moet zien.
x Hoe u een logische opzet maakt.
x Hoe u tot een duidelijke stijl komt.
x Hoe u zorgt voor zuiver taalgebruik.
x Hoe u de juiste, vriendelijke toon treft.
x Hoe u voor een correcte inhoud zorgt.

Zo leert u het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door u gewenste doel te bereiken.

De regels!
Een zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leert u in de cursus Zakelijke Correspondentie Duits de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

x Aanhef
x Beginformuleringen
x Slotformuleringen
x Grammaticale bijzonderheden
x Typische eigen zegswijzen

Met deze praktische cursus van de NHA leert u een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zult u niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat u veel praktische oefening krijgt. Uw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt uw kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Doeltreffend en overtuigend
Een brief moet doeltreffend, overtuigend en vooral duidelijk zijn. U moet de ontvanger met weinig woorden duidelijk maken wat u bedoelt. Dit geldt natuurlijk ook voor brieven in een vreemde taal. Het lijkt moeilijk, maar dat is beslist niet zo. U heeft er natuurlijk wel een goede cursus voor nodig. Zakelijke Correspondentie van de NHA is zo'n cursus. De NHA-cursus is goed te volgen en is een van de beste in zijn soort.

Studieprogramma:

Het vakkenpakket omvat:
x Grammatica
x Zakelijke Correspondentie
x Idioom (woordenkennis)
x Samenvattingen

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Zakelijke Correspondentie Engels

Iedereen die een (administratief) hogere functie ambieert zal een goede kennis moeten hebben van zakelijke correspondentie. In het Nederlands of in een vreemde taal. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog steeds schriftelijk. Dat zal ook nooit veranderen. Of dat nu per post, per fax gebeurt of per email, maakt niets uit. Of het offertes betreft of de bevestiging van telefonische afspraken, evenmin. De laatste jaren is de correspondentie alleen maar toe genomen.

Wat u leert in deze cursus...
Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leert u in deze cursus Zakelijke Correspondentie:

x Hoe een brief er uit moet zien.
x Hoe u een logische opzet maakt.
x Hoe u tot een duidelijke stijl komt.
x Hoe u zorgt voor zuiver taalgebruik.
x Hoe u de juiste, vriendelijke toon treft.
x Hoe u voor een correcte inhoud zorgt.

Zo leert u het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door u gewenste doel te bereiken.

De regels!
Een zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leert u in de cursus Zakelijke Correspondentie Duits de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

x Aanhef
x Beginformuleringen
x Slotformuleringen
x Grammaticale bijzonderheden
x Typische eigen zegswijzen

Met deze praktische cursus van de NHA leert u een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zult u niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat u veel praktische oefening krijgt. Uw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt uw kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Doeltreffend en overtuigend
Een brief moet doeltreffend, overtuigend en vooral duidelijk zijn. U moet de ontvanger met weinig woorden duidelijk maken wat u bedoelt. Dit geldt natuurlijk ook voor brieven in een vreemde taal. Het lijkt moeilijk, maar dat is beslist niet zo. U heeft er natuurlijk wel een goede cursus voor nodig. Zakelijke Correspondentie van de NHA is zo'n cursus. De NHA-cursus is goed te volgen en is een van de beste in zijn soort.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Zakelijke Correspondentie Frans

Iedereen die een (administratief) hogere functie ambieert zal een goede kennis moeten hebben van zakelijke correspondentie. In het Nederlands of in een vreemde taal. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog steeds schriftelijk. Dat zal ook nooit veranderen. Of dat nu per post, per fax gebeurt of per email, maakt niets uit. Of het offertes betreft of de bevestiging van telefonische afspraken, evenmin. De laatste jaren is de correspondentie alleen maar toe genomen.

Wat u leert in deze cursus...
Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leert u in deze cursus Zakelijke Correspondentie:

x Hoe een brief er uit moet zien.
x Hoe u een logische opzet maakt.
x Hoe u tot een duidelijke stijl komt.
x Hoe u zorgt voor zuiver taalgebruik.
x Hoe u de juiste, vriendelijke toon treft.
x Hoe u voor een correcte inhoud zorgt.

Zo leert u het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door u gewenste doel te bereiken.

De regels!
Een zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leert u in de cursus Zakelijke Correspondentie Duits de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

x Aanhef
x Beginformuleringen
x Slotformuleringen
x Grammaticale bijzonderheden
x Typische eigen zegswijzen

Met deze praktische cursus van de NHA leert u een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zult u niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat u veel praktische oefening krijgt. Uw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt uw kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Doeltreffend en overtuigend
Een brief moet doeltreffend, overtuigend en vooral duidelijk zijn. U moet de ontvanger met weinig woorden duidelijk maken wat u bedoelt. Dit geldt natuurlijk ook voor brieven in een vreemde taal. Het lijkt moeilijk, maar dat is beslist niet zo. U heeft er natuurlijk wel een goede cursus voor nodig. Zakelijke Correspondentie van de NHA is zo'n cursus. De NHA-cursus is goed te volgen en is een van de beste in zijn soort.

Studieprogramma:

Het vakkenpakket omvat:
x Grammatica
x Zakelijke Correspondentie
x Idioom (woordenkennis)
x Samenvattingen

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Zakelijke Correspondentie Nederlands

Iedereen die een (administratief) hogere functie ambieert zal een goede kennis moeten hebben van zakelijke correspondentie. In het Nederlands of in een vreemde taal. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog steeds schriftelijk. Dat zal ook nooit veranderen. Of dat nu per post, per fax of per email gebeurt, maakt niets uit. Of het offertes betreft of de bevestiging van telefonische afspraken, evenmin.

Wat u leert in deze cursus...
Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leert u in de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands:

x Hoe een brief er uit moet zien.
x Hoe u een logische opzet maakt.
x Hoe u tot een duidelijke stijl komt.
x Hoe u zorgt voor zuiver taalgebruik.
x Hoe u de juiste, vriendelijke toon treft.
x Hoe u voor een correcte inhoud zorgt.

Zo leert u het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door u gewenste doel te bereiken. Met de praktische cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leert u een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zult u niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat u veel praktische oefening krijgt.

Uw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op buitengewoon praktische wijze wordt uw kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Studieprogramma
Het vakkenpakket omvat: Correspondentie (met voorbeeldbrieven). Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn: Aanvragen van documententatie, maken van een offerte, verzoek om inlichtingen, hotelreserveringen, sollicitaties, klachten, beurzen en tentoonstellingen, transport enzovoort.

x Woordenschat
x Spelling
x kennis van het economische leven

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top