Schrijvers4fun Info-theek is een info-theek voor schrijvers -, lezers en boekenliefhebbers. De links zijn al voor u uitgezocht. Dus altijd de meest betrouwbare websites tot uw beschikking. U vindt hier uw cursus van opleidingsinstelling NTI.


Schrijfcursussen NTI


Kalligrafie
Kinderboeken schrijven
Korte verhalen en romans
Journalistiek schrijven
Uw link hier?

Schriftelijke Communicatie Nederlands
Spoedcursus Zakelijke Communicatie Engels
Zakelijk schrijven
Uw link hier?

Kalligrafie

Leer de mooiste sierletters schrijven met de cursus Kalligrafie! Wilt u prachtige uitnodigingen, geboortekaartjes, felicitaties en menukaarten leren schrijven? U leert het tijdens de cursus Kalligrafie van het NTI. De edele kunst van het schoonschrijven is een ontspannende hobby met resultaat. Iedereen die kalligrafie leren wil, kan de cursus Kalligrafie volgen. Zowel de liefhebber als de professional die voor zijn of haar beroep (reclame etc.) kalligrafisch werk verricht. De cursus is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top
Kinderboeken schrijven

Ontplooi uw creativiteit met de cursus Kinderboeken schrijven!
Verhalen verzinnen en opschrijven vereist natuurlijk de nodige creativiteit, maar met uw gevoel voor taal en lezen en uw inlevingsvermogen in de wereld van een kind, bent u op de goede weg. Het gaat er nu nog om uw creativiteit om te zetten in goede verhalen. Het gaat dus om het schrijven. En schrijven is, zoals elk vak, te leren.

Schrijven voor kinderen is helemaal een vak apart. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen beleving en woordenschat. Het ene verhaal boeit kinderen wel, het ander niet. Met de NTI-cursus leert u boeiende kinderverhalen schrijven en krijgt u een schat aan informatie en schrijftechnieken. De cursus Kinderboeken schrijven zorgt ervoor dat u uw creativiteit om zet in goede verhalen! U hebt het schrijven zo in de vingers.

Zeer complete cursus Kinderboeken schrijven
Voor u het weet gaat u met de cursus Kinderboeken schrijven als beginnend kinderboekenschrijver aan de slag. Aan het einde van de cursus hebt u uw eerste verhalen geschreven. U kunt straks alle kanten op en leert schrijven voor alle leeftijden: van dreumesen tot tieners. En straks ligt daar uw eigen kinderboek of jeugdverhaal!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Korte verhalen en romans schrijven

Maak van uw hobby uw beroep met deze cursus verhalen schrijven!
Wilt u mensen boeien met uw pennenvruchten? De cursus verhalen schrijven van het NTI helpt u daarbij. Onze lessen zijn erop gericht om de kwaliteit van uw verhalen zodanig te ontwikkelen, dat uw werk gepubliceerd kan worden. Wat vandaag nog uw hobby is, kan morgen eventueel tot uw beroep uitgroeien. Lijkt u dat wel wat? Schrijf u dan nu in voor de cursus verhalen schrijven!

Een uitgever begeleidt u tijdens de cursus verhalen schrijven
Uw docent, een redacteur van Uitgeverij Bellevue, beoordeelt vanaf het begin uw werk zoals een uitgever dat doet. Zijn commentaren en aanwijzingen zijn erop gericht uw verhalen de kwaliteit te geven van publiceerbare fictie. Overigens krijgt u in deze opzet voldoende speelruimte om u in de genres te specialiseren die u het beste liggen. Uw docent geeft u ook advies over het aanbieden van uw werk aan uitgevers. Ook dat is onderdeel van de cursus verhalen schrijven.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Journalistiek schrijven

Wilt u het nieuws brengen? Volg de opleiding Journalistiek!
Vindt u journalistiek een boeiend en afwisselend vakgebied? Schrijf u dan nu in voor de praktijkgerichte opleiding Journalistiek van het NTI! Journalisten voorzien in een belangrijke behoefte van de mens: nieuws. Het journalistieke werkterrein is heel breed. Sommige journalisten beperken zich tot dagelijkse actualiteiten, anderen schrijven graag een achtergrondverhaal, een interview, een reportage, een recensie of een column. Al deze journalistieke genres komen aan bod tijdens de opleiding Journalistiek. U leert de basiskennis en vaardigheden op het gebied van schrijven en zult met veel plezier uw werk uitoefenen.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Schriftelijke Communicatie Nederlands

Leer op papier communiceren: volg nu de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands!
Hoe presenteer ik mijn bedrijf op papier aan de buitenwereld? Dat is een vraag die veel bedrijven bezighoudt en die steeds belangrijker wordt. De cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands geeft u praktische antwoorden op vragen als:

x Schrijf ik dit nu met een d of met een t?
x Moet dit werkwoord in het meervoud of in het enkelvoud?
x Krijgt dit woord een hoofdletter of een kleine letter?
x Hoe kan ik dit zo bondig mogelijk formuleren?
x Gebruik ik dit woord wel in de goede betekenis?

Taalfouten behoren tot het verleden als u de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands van het NTI hebt gevolgd. Deze opleiding is voor iedereen die de zakelijke correspondentie verzorgt, zoals secretaresses, stenotypisten,administratief medewerkers, correspondenten of verkopers. Kortom, voor iedereen die voor zijn of haar werk zakelijke correspondentie afhandelt. Schrijf u nu in!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Spoedcursus Zakelijke Communicatie Engels

Leer beter communiceren met deze cursus Zakelijk Engels
Communiceert u voor uw dagelijkse werk regelmatig met Engelssprekende relaties? Spreekt u tijdens uw werk regelmatig Engels of zou dit eigenlijk moeten? Dan is de (spoed)cursus Zakelijk Engels dé uitkomst voor u. In slechts drie maanden tijd brengt u uw Engelse luister-, lees-, spreek- en correspondentievaardigheid op een hoger niveau. Na het volgen van deze spoedcursus bent u klaar om op professioneel niveau te communiceren met Engelssprekende relaties. De opleiding volgt u op MBO-niveau 2.

Profiteren van zakelijk Engels
Alles wat u tijdens deze opleiding leert, is essentieel en onmisbaar om met uw Engelssprekende relaties te kunnen communiceren en om u te kunnen verplaatsen in uw relaties.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Zakelijk schrijven

Breng de boodschap over met de cursus Zakelijk schrijven!
Houdt u zich bezig met public relations, voorlichting, reclame, promotie, marketingcommunicatie of public affairs? Dan is de cursus Zakelijk schrijven van het NTI zeer geschikt voor u!

Schriftelijke communicatie voert in uw werk altijd de boventoon. Hoe verschillend schriftelijke communicatie ook kan zijn. En hoe verschillend uw doelgroepen ook zijn. Want een persbericht over een nieuw product moet heel anders opgesteld zijn dan een advertentie over dat product. En een jaarverslag vraagt om een heel andere stijl en aanpak dan een folder. Maar ook een brief, brochure of bedrijfsblad hebben wel allemaal één ding gemeen: als ze goed geschreven zijn, komt de boodschap veel beter over. Daar gaat het om bij de cursus Zakelijk schrijven: de boodschap helder overbrengen.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top