Schrijvers4fun Info-theek is een info-theek voor schrijvers -, lezers en boekenliefhebbers. De links zijn al voor u uitgezocht. Dus altijd de meest betrouwbare websites tot uw beschikking. U vindt hier uw cursus van opleidingsinstelling Studieplan.


Schrijfcursussen Studieplan


Kinderverhalen schrijven
Commercieel en creatief schrijven
Correct Nederlands schrijven
Journalistiek
Schrijven voor het web
Verhalen schrijven
Uw link hier?

Nieuwe spelling en grammatica
Schriftelijke communicatie Nederlands
Zakelijke correspondentie Duits
Zakelijke correspondentie Engels
Zakelijke correspondentie Frans
Uw link hier?

Kinderverhalen schrijven

Straks lees je je eigen verhalen voor aan je (klein)kinderen!

“Ah toe, nog één verhaaltje…” Dat zul je regelmatig horen als je de cursus Kinderverhalen schrijven van Studieplan hebt gevolgd. Met het voordelige en complete studiepakket leer je in korte tijd alle vaardigheden om een mooi sprookje of spannend verhaal op papier te zetten waar kinderen geen genoeg van kunnen krijgen! Voortaan dus geen kinderboeken meer van Carry Slee, Annie M.G. Schmidt of Astrid Lindgren, maar alleen jouw eigen kinderverhalen! Het heldere lesmateriaal is ontwikkeld door ervaren kinderboekenauteurs en staat boordevol tips en voorbeelden. Je fantasie wordt geprikkeld en een writer’s block behoort tot het verleden! Bovendien ontwikkel je door de vele oefenopgaven in no time een eigen schrijfstijl. Doordat de cursus stil staat bij alle aspecten van het schrijven voor kinderen heb je geen aanvullende boeken of materialen nodig. Je kunt direct aan de slag! Wil je voor de allerkleinsten een prachtig sprookje schrijven, of juist een spannend of grappig verhaal voor wat oudere kinderen? De cursus behandelt verschillende leeftijdscategorieën, zodat je precies weet waar je op moet letten. Maak van kinderverhalen en kinderboeken schrijven je nieuwe hobby en wie weet ben jij straks de nieuwe J.K. Rowling. Schrijf je vandaag nog in! Nergens studeer je voordeliger dan bij Studieplan. Kijk en vergelijk zelf!

Voor wie
Ben je creatief en vind je het leuk om te schrijven? Lijkt het je leuk om je eigen kinderverhalen of sprookjes voor te lezen aan je (klein)kinderen? Dan is de cursus Kinderverhalen schrijven echt iets voor jou! Ook als je professioneel aan de slag wilt als kinderboekenauteur is deze cursus ideaal.

Eindresultaat
Na de cursus Kinderverhalen schrijven kun je al je creativiteit kwijt op papier. Je bent in staat om een leuke of spannende fantasiewereld te creëren met personages die kinderen boeien. Kinderen hangen aan je lippen wanneer je jouw verhaal, sprookje of kinderboek voorleest, maar ook voor oudere kinderen weet jij een echte ‘pageturner’ te schrijven.

Dit leer je
Met het studiepakket Kinderverhalen schrijven leer je waaraan een goed kinderverhaal moet voldoen. De cursus staat onder andere stil bij het opzetten van de basis van een verhaal, personages ontwikkelen, een spanningsboog creëren, een structuur opzetten en dialogen schrijven. Je leert hoe je kinderen bij het verhaal betrekt door gevoelens in je verhaal te stoppen en hoe je vanuit verschillende perspectieven kunt schrijven. Ook de verschillende genres en humor komen aan bod. Tot slot leer je in deze cursus hoe je kritisch naar je tekst kijkt en hoe je je tekst polijst aan de hand van een aantal oefenopdrachten. Kortom; je krijgt alle technieken in de vingers om goede verhalen, sprookjes of kinderboekjes te schrijven voor kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top
Commercieel en creatief schrijven

Maak je teksten nóg wervender

Schrijf je voor je werk of in je vrije tijd vaak teksten voor advertenties, folders, mailings of internet? En wil je je producten nóg beter aan de man brengen? Schrijf je dan nú in voor het studiepakket Commercieel en creatief schrijven. Met de cursus breid je je schrijfvaardigheden verder uit en leer je in korte tijd de beste reclameteksten schrijven voor zowel papier als internet!

Let op: De cursus bestaat uit twee delen: Schrijven voor reclame en Schrijven voor het web. Schrijven voor het web wordt ook als los studiepakket aangeboden.

Voor wie
De cursus is uitstekend bestemd voor iedereen die voor privé of werk zijn schrijfvaardigheden wil uitbreiden en nóg betere commerciële teksten voor advertenties, folders en mailings wil leren schrijven.

Eindresultaat
Na afloop van de cursus weet je precies hoe een reclame-uiting is opgebouwd en welke teksten je schrijft voor verschillende media.

Dit leer je
Het studiepakket Commercieel en creatief schrijven bestaat uit de volgende onderdelen.

Schrijven voor reclame
Het onderdeel Schrijven voor reclame gaat onder andere in op het schrijven van advertenties voor dagbladen. Hoe trek je met jouw advertentie de aandacht? Uiteraard zul je veel oefenen. Door middel van opdrachten schrijf je teksten voor onder andere brochures, folders en verkoopbrieven. Ook leer je alles over direct marketing en direct mail, waarbij je gericht communiceert met een specifieke doelgroep.

Schrijven voor het web
Het tweede onderdeel, Schrijven voor het web, gaat in op het medium internet in het algemeen en beschrijft waar je op moet letten bij de inhoud van een website. Verder leer je over de structuur van een website. Je leert precies welke schrijfstijl je moet gebruiken om je doelgroep aan te spreken. Ook raak je bekend met de technieken van de webredacteur en leer je hoe je het beste contact kunt leggen met je bezoekers. Het onderdeel Schrijven voor het web wordt ook als los studiepakket aangeboden.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Maak kennis...

top

Correct Nederlands schrijven

Leer de Nederlandse taal op de juiste manier gebruiken

Zou jij willen dat schrijven vlot en gemakkelijk gaat? En zou je je meer willen verdiepen in de verschillende aspecten van de Nederlandse taal, zoals spelling, stijl en schrijfvaardigheid? Dan heeft Studieplan dé oplossing voor je. Met Correct Nederlands schrijven leer je binnen acht maanden op een praktische manier met alle aspecten van de Nederlandse taal omgaan! Het studiepakket is onlangs compleet vernieuwd en voldoet helemaal aan de in 2006 ingevoerde nieuwe spelling die in het Groene Boekje is opgenomen.

Voor wie
De studie is geschikt voor iedereen die zich in het dagelijkse leven gemakkelijk schriftelijk wil kunnen uitdrukken.

Eindresultaat
Na afloop ben je in staat de Nederlandse taal op de juiste manier te gebruiken en zonder veel problemen een vlotte en heldere tekst te schrijven.

Dit leer je
Wanneer je 'ei' en 'ij' gebruikt en wanneer een 'd' of een 't' wordt je in dit studiepakket haarfijn uitgelegd. En weet je het verschil nog tussen de persoonsvorm en het onderwerp in een zin? In korte tijd ben je weer helemaal up-to-date! Verder gaat het studiepakket in op het gebruik van een liggend streepje, komma's en punten. Ook leer je wat verbindingswoorden en homoniemen zijn. Je leert memo's, uitnodigingen en bedankjes te schrijven en daarnaast ga je in op advertenties en persberichten. Hoe je een goede, zakelijke brief of een sollicitatiebrief schrijft, wordt je in dit studiepakket ook perfect uitgelegd. Studieplan gaat ervan uit dat je beschikt over een goed woordenboek en daarnaast is het gewenst dat je beschikt over de Woordenlijst Nederlandse taal (het Groene Boekje).

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Journalistiek

Klaar voor een baan die geen dag hetzelfde is!

Het nieuws neemt een belangrijke plaats in in ons leven. Ga maar na… We lezen de krant, luisteren naar de radio, kijken naar het journaal en checken websites als NU.nl en Telegraaf.nl om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Als journalist zit je boven op deze actualiteit. Je bent als eerste op de hoogte, doet gedegen onderzoek en maakt het nieuws toegankelijk voor een groot publiek! Een superdynamische baan waarbij geen dag hetzelfde is!

Wil jij ook zo'n dynamische baan? Ben je geïnteresseerd in journalistiek of wil je gewoon weten of het beroep van journalist iets voor je is? Kies dan voor het complete studiepakket Journalistiek! Tijdens de opleiding leer je allereerst alles over wat een journalist doet. Je leert hoe je journalistieke teksten als interviews, columns en recensies schrijft en raakt bekend met verschillende soorten schrijfstijlen. Verder ontdek je welke vorm van journalistiek het beste bij je past. Moeilijk? Helemaal niet, iedereen kan het! Het lesmateriaal is duidelijk en stap voor stap opgezet en bevat veel opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt. Nergens studeer je goedkoper, kijk en vergelijk zelf!

Voor wie
Deze opleiding is een "must" voor iedereen die journalist wil worden. De opleiding is bovendien een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in journalistiek. Ook als je columnist wilt worden, is dit een interessante cursus!

Eindresultaat
Je weet alles over het vak van journalist. Van het researchwerk tot het schrijven. Je hebt je goed kunnen oriënteren en weet precies welk soort journalistiek jou het meest aanspreekt. Bovendien heb je je kennis meteen toegepast in praktische opdrachten als het schrijven van achtergrondverhalen, interviews, recensies en columns. Kortom, je bent helemaal klaar voor een baan in de journalistiek!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Maak kennis...

top

Schrijven voor het web

Leer pakkende teksten schrijven voor websites

Houd je een eigen website bij als hobby? Of moet je voor je werk teksten schrijven voor internet? Dan is dit het studiepakket voor jou! Schrijven voor het web leert je alles over deze speciale manier van schrijven. In korte tijd doe je alle kennis op en kun je direct zelf aan de slag. Het schrijven van pakkende teksten voor internet is voor jou straks een koud kunstje!

Voor wie
Schrijf je al of ben je van plan te gaan schrijven voor het web en wil je je kennis snel uitbreiden of opfrissen, dan is het studiepakket Schrijven voor het web voor jou de ideale keuze.

Eindresultaat
Na afloop van de cursus Schrijven voor het web beschik je over alle basiskennis op het gebied van schrijven voor het web. Je kunt de kennis direct toepassen en weet hoe je pakkende teksten voor het internet kunt schrijven. Wil je nog meer weten over het schrijven van commerciële en creatieve teksten, dan bestel je het studiepakket Commercieel en creatief schrijven! Klik hier voor meer informatie over dit studiepakket.

Dit leer je
Om pakkende teksten voor het web te leren schrijven, verdiep je je in de volgende onderwerpen. Zo wordt er aandacht besteed aan internet als nieuw medium en de doelgroepen die daarbij horen. Daarnaast komen de inhoud en structuur van een website aan de orde. Je leert alles over het begrip "auteursrecht" en je weet precies hoe je door middel van zoekmachines meer bezoekers naar je site kunt trekken. Ook leer je hoe je een tekst moet "aankleden" en welke schrijfstijl je het beste kunt hanteren. Moet de tekst bijvoorbeeld wervend zijn of vooral informatief? Welke technieken zijn er en hoe krijg je contact met je lezer? Het lesmateriaal bevat korte schrijfoefeningen, zodat je uitstekend bent voorbereid op de praktijk!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Maak kennis...

top

Verhalen schrijven

Je eerste stap op weg naar een leuke hobby

Om een boeiend, meeslepend verhaal te kunnen schrijven, is meer nodig dan talent alleen. Het vraagt beheersing van de technieken, een goede taalvaardigheid, doorzettingsvermogen en zelfkritiek. Over die laatste twee eigenschappen zul je zelf moeten beschikken. Maar techniek en taalvaardigheid brengt Studieplan je graag bij met het studiepakket Verhalen schrijven. Binnen negen maanden doe je alle kennis op!

Voor wie
De cursus Verhalen schrijven is zowel bedoeld voor mensen die het schrijven puur zien als een ontspannende hobby als voor mensen die zich serieus met het schrijversvak willen gaan bezighouden.

Eindresultaat
Dit studiepakket laat je kennismaken met alle facetten van het schrijverschap, zodat jij straks verhalen schrijft die het verdienen te worden gelezen. Ben je veel van je vroegere schoolkennis vergeten, dan is het wellicht verstandig eerst het studiepakket Nieuwe spelling en grammatica te bestellen. Daarmee fris je in korte tijd je kennis van de taalregels weer op. Klik hier voor meer informatie over dit studiepakket.

Dit leer je
Met het studiepakket Verhalen schrijven verdiep je je in de meest uiteenlopende onderwerpen. Je leert van alles over boeiend schrijven, het creatieve proces,het schrijven vanuit waarneming of herinnering of vanuit een idee of plan, het thema van een verhaal, het vertelperspectief, de opbouw van spanning, dialoog en monoloog, psychologische verhalen, science fiction, fantasieverhalen, misdaadverhalen, verhalen voor vrouwen en kinder- en jeugdverhalen. Wie schrijft, wil gelezen worden. Daarom wordt in dit studiepakket een speciaal hoofdstuk gewijd aan het publiceren van je verhalen. Welke mogelijkheden zijn er en hoe ga je te werk? Maar voor het zover is, ga je schrijven. En schrappen en opnieuw beginnen. Aan de hand van oefensuggesties ga je zowel korte als langere verhalen schrijven en je bekwamen in verschillende schrijfstijlen en genres. Kortom, je gaat je bezighouden met alle facetten van het schrijverschap.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Nieuwe spelling en grammatica

Alle regels weer even duidelijk op een rijtje

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is eigenlijk voor iedereen een must. De basisregels van onze taal heeft iedereen geleerd op de basisschool, maar veel van die regels zijn we al snel weer vergeten. En hoe zit het nu precies met die nieuwe spelling? Met het studiepakket Nieuwe spelling en grammatica leer je binnen een half jaar foutloos Nederlands schrijven! Heb je de grammaticaregels al voldoende onder de knie, maar levert de spelling nog weleens vragen op? Dan is het studiepakket Nieuwe spelling voor jou de juiste keuze! Het studiepakket is onlangs compleet vernieuwd en voldoet helemaal aan de in 2006 ingevoerde nieuwe spelling die in het Groene Boekje is opgenomen.

Voor wie
De cursus Nieuwe spelling en grammatica is bestemd voor iedereen die correct Nederlands wil leren schrijven, volgens de nieuwste spelling. Deze cursus is ook zeer geschikt als opfriscursus.

Eindresultaat
Na afloop van de cursus kun je foutloos spellen. Je kent de nieuwste Nederlandse spellingregels en de grammatica. Ook is je woordenschat aanzienlijk vergroot. Wil je ook meer weten over het schrijven van vlotte, heldere en foutloze teksten dan is het studiepakket Correct Nederlands schrijven wellicht een goede keuze. Klik hier voor meer informatie over dit studiepakket.

Dit leer je
Het studiepakket Nieuwe spelling en grammatica is bedoeld voor iedereen die op een effectieve, snelle manier de kennis van de Nederlandse taal wil opfrissen en de puntjes op de i van de spelling wil zetten. Met een uurtje studie per dag leer je in zes maanden de basisregels van de grammatica. Je oefent in het bepalen van de juiste zinsbouw en je leert alles over de nieuwe spelling. "Ik word" met -d of -dt? Kattevoer of kattenvoer? Dankzij dit studiepakket hoef je er straks niet eens meer over na te denken. Je doet het automatisch goed.

In het studiemateriaal van Nieuwe spelling en grammatica zijn veel oefeningen opgenomen waarvan je de uitwerkingen achter in je map vindt. Op die manier kun je jezelf direct controleren en loop je niet het risico dat je op een eenmaal fout ingeslagen pad doorgaat. In een speciaal hoofdstuk wordt nog eens aandacht besteed aan het studeren zelf. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Zeker als het al een tijdje geleden is dat je voor het laatst studeerde, zijn deze praktische tips heel handig. Ze helpen je op een effectieve manier nog meer uit je studie te halen.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Maak kennis...

top

Schriftelijke communicatie Nederlands

Perfecte zakelijke teksten én een erkend diploma!

Het schrijven van een goede zakelijke brief is een vak apart. Elk element moet op de juiste plaats staan, de aanhef moet correct zijn en passen bij de afsluiting én de spelling en grammatica moeten kloppen. En dat is nog maar het begin! Wil je in je eigen tijd én tempo leren hoe je perfecte zakelijke teksten, zoals brieven, bezwaarschriften en offertes, schrijft? Dan is het studiepakket Schriftelijke communicatie Nederlands ideaal! Dankzij de vele voorbeelden en oefeningen die je in het lesmateriaal vindt, heb je het schrijven binnen no time in de vingers. Moeilijk? Helemaal niet, iedereen kan het! Binnen 6 maanden ben je helemaal klaar voor het landelijk erkende examen Schriftelijke communicatie Nederlands. Hiermee haal je een officieel diploma van de Associatie: hét bewijs dat je in staat bent perfecte zakelijke teksten te schrijven! Schrijf je vandaag nog in! Nergens studeer je goedkoper, kijk en vergelijk zelf!

Voor wie
Het studiepakket Schriftelijke communicatie Nederlands is bestemd voor iedereen die perfecte zakelijke teksten wil leren schrijven. Heb je of ben je op zoek naar een administratieve, commerciële of secretariële functie? Dan is dit de cursus voor jou!

Eindresultaat
Als je het studiepakket Schriftelijke communicatie Nederlands hebt afgerond, ben je uitstekend in staat om perfecte zakelijke teksten te schrijven.

Dit leer je
Het studiepakket Schriftelijke communicatie Nederlands begint bij de basis en leidt je stap voor stap door de leerstof heen. In het lesmateriaal vind je veel voorbeelden van allerlei soorten correspondentie. Daarnaast vind je veel oefeningen, waarmee je direct aan de slag gaat! Je maakt kennis met diverse soorten zakelijke teksten, als klachtenbrieven, aanmaningen en offertes. Je leert wat de kenmerken van een goede brief zijn en gaat direct aan de slag met het schrijven van brieven. Door de vele voorbeelden die je in het studiepakket tegenkomt, is de cursus helemaal niet moeilijk om te doen. Iedereen kan het!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Maak kennis...

top

Zakelijke correspondentie Duits

Leer effectief en professioneel in het Duits communiceren

Wil jij effectief en foutloos zakelijk corresponderen in het Duits? Dan heeft Studieplan dé oplossing voor je! Met deze superhandige en complete cursus Zakelijke correspondentie Duits leer je in korte tijd brieven, e-mails, bestellingen, offertes, aanmaningen en méér documenten in het Duits opstellen. En dat allemaal zonder enige moeite! Je leert het Duits foutloos te gebruiken, maar ook rekening te houden met Duitse gebruiken. Effectief corresponderen is immers veel méér dan alleen een Nederlandse tekst vertalen!

Het lesmateriaal is duidelijk opgebouwd. Stap voor stap breid je je kennis van de Duitse taal uit en doe je nieuwe vaardigheden op. Daarbij ga je meteen aan de slag met relevante praktijkopdrachten. Want schrijven, dat leer je het beste door het te dóén. Dankzij de unieke studiemethode heb je het in no time in de vingers. Je opleiding is compleet, je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen. Nergens studeer je goedkoper dan bij Studieplan, kijk en vergelijk!

Voor wie
Heb je in je werk contacten met Duitstalige leveranciers, klanten of zakenrelaties? Dan móét je gewoon foutloos kunnen corresponderen in het Duits. Jouw brief, fax of e-mail is immers het visitekaartje van het bedrijf! De cursus Zakelijke correspondentie Duits is de meest effectieve manier om snel de juiste kennis en vaardigheden op te doen.

Eindresultaat
Na afloop van de cursus Zakelijke correspondentie schrijf je zonder moeite uiteenlopende brieven in het Duits. Of het nu een overtuigende verkoopbrief is, een beleefd bedankbriefje, een heldere e-mail of een duidelijke offerte. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om!

Dit leer je in 8 maanden
De cursus Zakelijke correspondentie Duits gaat in op alle aspecten van zakelijke correspondentie. Daarbij worden uiteenlopende briefsoorten en andere vormen van schriftelijke communicatie besproken. Zo is er o.a. aandacht voor de verkoopbrief, de klachtenbrief, de offerte, de aanmaning, de order en de circulaire.

Je gaat meteen zelf aan de slag. Het lesmateriaal bevat tal van interessante opdrachten die je alle gelegenheid bieden om te oefenen. Deze sluiten naadloos aan op de actuele praktijk in het bedrijfsleven. Een betere voorbereiding op de praktijk is er niet!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Zakelijke correspondentie Engels

Leer effectief en professioneel in het Engels communiceren

Wil jij effectief en foutloos zakelijk corresponderen in het Engels? Dan heeft Studieplan dé oplossing voor je! Met deze superhandige en complete cursus Zakelijke correspondentie Engels leer je in korte tijd brieven, e-mails, bestellingen, offertes, aanmaningen en méér documenten in het Engels opstellen. En dat allemaal zonder enige moeite! Je leert het Engels foutloos te gebruiken, maar ook rekening te houden met de Engelse gebruiken. Effectief corresponderen is immers veel méér dan alleen een Nederlandse tekst vertalen!

Het lesmateriaal is duidelijk opgebouwd. Stap voor stap breid je je kennis van de Engelse taal uit en doe je nieuwe vaardigheden op. Daarbij ga je meteen aan de slag met relevante praktijkopdrachten. Want schrijven, dat leer je het beste door het te dóén. Dankzij de unieke studiemethode heb je het in no time in de vingers. Je opleiding is compleet, je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen. Nergens studeer je goedkoper dan bij Studieplan, kijk en vergelijk!

Voor wie
Heb je in je werk contacten met Engelstalige leveranciers, klanten of zakenrelaties? Dan móét je gewoon foutloos kunnen corresponderen in het Engels. Jouw brief, fax of e-mail is immers het visitekaartje van het bedrijf! Deze cursus is de meest effectieve manier om snel de juiste kennis en vaardigheden op te doen.

Eindresultaat
Na afloop van de cursus Zakelijke correspondentie Engels schrijf je zonder moeite uiteenlopende brieven in het Engels. Of het nu een overtuigende verkoopbrief is, een beleefd bedankbriefje, een heldere e-mail of een duidelijke offerte. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om!

Dit leer je in 8 maanden
De cursus Zakelijke correspondentie Engels gaat in op alle aspecten van zakelijke correspondentie. Daarbij worden uiteenlopende briefsoorten en andere vormen van schriftelijke communicatie besproken. Zo is er o.a. aandacht voor de verkoopbrief, de klachtenbrief, de offerte, de aanmaning, de order en de circulaire.

Je gaat meteen zelf aan de slag. Het lesmateriaal bevat tal van interessante opdrachten die je alle gelegenheid bieden om te oefenen. Deze sluiten naadloos aan op de actuele praktijk in het bedrijfsleven. Een betere voorbereiding op de praktijk is er niet!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Zakelijke correspondentie Frans

Leer effectief en professioneel in het Frans communiceren

Wil jij effectief en foutloos zakelijk corresponderen in het Frans? Dan heeft Studieplan dé oplossing voor je! Met deze superhandige en complete cursus Zakelijke correspondentie Frans leer je in korte tijd brieven, e-mails, bestellingen, offertes, aanmaningen en méér documenten in het Frans opstellen. En dat allemaal zonder enige moeite! Je leert het Frans foutloos te gebruiken, maar ook rekening te houden met de Franse gebruiken. Effectief corresponderen is immers veel méér dan alleen een Nederlandse tekst vertalen!

Het lesmateriaal is duidelijk opgebouwd. Stap voor stap breid je je kennis van de Franse taal uit en doe je nieuwe vaardigheden op. Daarbij ga je meteen aan de slag met relevante praktijkopdrachten. Want schrijven, dat leer je het beste door het te dóén. Dankzij de unieke studiemethode heb je het in no time in de vingers. Je opleiding is compleet, je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen. Nergens studeer je goedkoper dan bij Studieplan, kijk en vergelijk!

Voor wie
Heb je in je werk contacten met Franstalige leveranciers, klanten of zakenrelaties? Dan móét je gewoon foutloos kunnen corresponderen in het Frans. Jouw brief, fax of e-mail is immers het visitekaartje van het bedrijf! De cursus Zakelijke correspondentie Frans is de meest effectieve manier om snel de juiste kennis en vaardigheden op te doen.

Eindresultaat
Na afloop van de cursus Zakelijke correspondentie Frans schrijf je zonder moeite uiteenlopende brieven in het Frans. Of het nu een overtuigende verkoopbrief is, een beleefd bedankbriefje, een heldere e-mail of een duidelijke offerte. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om!

Dit leer je in 8 maanden
De cursus gaat in op alle aspecten van zakelijke correspondentie. Daarbij worden uiteenlopende briefsoorten en andere vormen van schriftelijke communicatie besproken. Zo is er o.a. aandacht voor de verkoopbrief, de klachtenbrief, de offerte, de aanmaning, de order en de circulaire.

Je gaat meteen zelf aan de slag. Het lesmateriaal bevat tal van interessante opdrachten die je alle gelegenheid bieden om te oefenen. Deze sluiten naadloos aan op de actuele praktijk in het bedrijfsleven. Een betere voorbereiding op de praktijk is er niet!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top