Schrijvers4fun Info-theek is een info-theek voor schrijvers -, lezers en boekenliefhebbers. De links zijn al voor u uitgezocht. Dus altijd de meest betrouwbare websites tot uw beschikking. U vindt hier uw taalcursus van opleidingsinstelling LOI.


Taalcursussen LOI


Arabisch
Chinees
Deens
Duits
Dutch
Engels
Frans
Hebreeuws
Hongaars
Indonesisch
Interculturele communicatie
Italiaans
Japans
Klassiek Grieks
Latijn
Lerarenopleiding Duits
Lerarenopleiding Engels
Lerarenopleiding Frans
Uw link hier?

Lerarenopleiding Nederlands
Marokkaans
Nederlands als tweede taal
Nieuwgrieks
Noors
Ondernemen voor vertalers
Pools
Portugees
Russisch
Spaans
Tsjechisch
Turks
Vertaler Duits
Vertaler Engels
Vertaler Frans
Vertaler Spaans
Zakelijke talen
Zweeds
Uw link hier?Arabisch

Wil je Arabisch leren? Bijvoorbeeld omdat je voor je werk of privé-leven gebruikmaakt van deze taal? Dan is deze cursus perfect voor jou. Op een slimme manier leer je de taal spreken, verstaan, lezen en schrijven. Ook kom je met de cursus van alles te weten over de Arabische cultuur.

x Daarom kies je deze opleiding
x Slim opgebouwd lesmateriaal
x Studeren met geavanceerde digitale faciliteiten, zoals de i-coach
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten
x 10 cd’s, ingesproken door ‘native speakers’

Voor wie is de cursus Arabisch bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die de Arabisch taal wil leren. Bijvoorbeeld omdat je de taal voor je werk nodig hebt.

Je einddoel
Met de cursus Arabisch leer je de taal spreken, verstaan, lezen én schrijven.

Spreken en verstaan
Na de cursus leg je gemakkelijker contact met Arabieren en ben je in staat een gesprekje te voeren. Verder leer je het Arabisch zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv aardig kunt volgen. Op de bijgeleverde cd’s worden alle Arabische woorden duidelijk uitgesproken en krijg je alle gelegenheid om zelf je uitspraak te oefenen.

Lezen en schrijven
Na afloop van de cursus begrijp je de grote lijnen uit een Arabische krant en Arabische wegwijzers lezen of namen van winkels en horecagelegenheden lezen herkennen. Naast lezen, kun je na de cursus ook eenvoudige, Arabische zinnen schrijven. Je kent het Arabische alfabet, bent bekend met de Arabische lettertekens en grammatica én je hebt een behoorlijke woordenschat opgedaan.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus Arabisch met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer.

Inhoud van de cursus Arabisch
In ieder hoofdstuk leer je, naast de taal, meteen ook veel over de Arabische cultuur, de Arabieren en hun gebruiken. Handige en interessante achtergrondkennis voor als je, privé of voor het werk, naar een Arabisch land gaat.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top
Chinees

Chinees leren moeilijk? Niet met dit praktische zelfstudiepakket! In je eigen tempo leer je het gesproken Chinees toe te passen in alledaagse situaties. Daarbij leer je de taal verstaan én spreken. Daarnaast leer je een aantal karakters die je in China op straat kunt tegenkomen. Handig! Bovendien leer je meteen veel over het land, zijn inwoners en de gebruiken.

Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal bouw je je kennis stap voor stap op. Je test zelf je kennis en corrigeert je eigen uitspraak.

Daarom kies je deze opleiding
x Inclusief uitwerkingenboek
x 5 cd’s, ingesproken door ‘native speakers’

Voor wie is het zelfstudiepakket Chinees bestemd
Dit zelfstudiepakket is bestemd voor iedereen die graag in eigen tempo en zonder docent Chinees wil leren.

Je einddoel
Met het zelfstudiepakket Chinees leer je zelfstandig en in je eigen tempo de taal spreken en verstaan.

Spreken en verstaan
In het zelfstudiepakket komen verschillende praktische onderwerpen aan bod. Zo leer je o.a. de weg vragen, menukaarten lezen, eten bestellen, inkopen doen, geld wisselen, telefoneren en afspraken maken. Met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat verder uit.

Lezen en schrijven
In ieder hoofdstuk leer je een aantal karakters herkennen. Zo kun je straks bijvoorbeeld opschriften, uithangborden of bewegwijzering lezen.

Inhoud zelfstudiepakket Chinees
Veel mensen denken dat het Chinees een moeilijke taal is, omdat je heel veel karakters uit je hoofd moet leren. Om het gesproken Chinees te leren, is dit echter helemaal niet nodig! Met dit praktische zelfstudiepakket leer je het Chinees spreken en verstaan in alledaagse situaties.

Het Chinees is een zogenaamde toon- of klanktaal. Daardoor kan hetzelfde woord iets totaal anders betekenen als je het op een andere toonhoogte uitspreekt. De juiste uitspraak is dus essentieel! Op de bijgeleverde cd’s worden alle woorden duidelijk uitgesproken door ‘native speakers’ en krijg je alle gelegenheid om zelf je uitspraak te oefenen. Daarnaast leer je in ieder hoofdstuk een aantal karakters, waarvan het handig is als je ze in China kunt herkennen.

In ieder hoofdstuk komen, naast de taal, ook China, de Chinezen en hun gebruiken aan bod. Handige en interessante achtergrondkennis voor iedereen die, privé of voor het werk, naar China gaat.

Meteen toepassen
Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Afwisselend lesmateriaal
Je lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Naast de taal leer je bijvoorbeeld ook dingen over het land. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek- en luistervaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Deens

Ga je op reis naar Denemarken? Dan is het handig als je de taal spreekt! Zo kun je je beter redden in dit land en leg je veel gemakkelijker contact met de lokale bevolking. Een reis naar Denemarken zal een extra bijzondere ervaring zijn. Ook als je voor je werk contact hebt met Denen, is kennis van de taal onmisbaar.

Met de cursus Deens leer je het Deens op beginnerniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Zo zul je je in alledaagse situaties prima kunnen redden! Bovendien leer je in de cursus meteen over het land en de mensen die er wonen.

Daarom kies je deze opleiding
x Uniek! Leuker en effectiever studeren met multimediale opdrachten
x Inclusief gratis headset
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten
x 5 cd’s, ingesproken door ’native speakers’
x Gratis woordenboek NL-Deens/Deens-NL

Voor wie is de cursus Deens bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die de Deense taal wil leren. Bijvoorbeeld omdat je je op vakantie in Denemarken verstaanbaar wilt kunnen maken of omdat je de taal voor je werk nodig hebt.

Je einddoel
Met de cursus Deens leer je de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veel voorkomende situaties prima kunt redden. Bovendien leer je meteen veel over het land, de inwoners en de gebruiken. Handige achtergrondkennis als je door het land gaat reizen.

Spreken en verstaan
Na het afronden van de cursus, red je je prima in alledaagse gesprekken. Zo kun je straks zonder enige moeite de weg vragen, boodschappen doen, bestellen in een restaurant, geldzaken regelen, een hotelkamer reserveren of gewoon een gesprekje voeren met de lokale bevolking. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. groeten, vertellen over wie je bent en waar je vandaan komt, praten over familie of hobby’s, op bezoek gaan en de weg vragen. Je leert het Deens zodanig verstaan dat je je gesprekspartner tijdens een eenvoudig gesprek goed begrijpt. Ook programma’s op radio en tv kun je redelijk volgen.

Lezen en schrijven
Koppen snellen in een Deense krant, toeristische informatie in een Deense folder lezen, of simpelweg een menukaart lezen. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om. Je kunt straks ook zonder problemen een eenvoudige tekst schrijven. Bijvoorbeeld een kaartje of mailtje aan nieuwe Deense vrienden.

Inhoud van de cursus Deens
In het lesmateriaal komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Naast de taal, leer je ook veel over het land, de Denen en de gewoontes en gebruiken die zij hebben. Handige informatie voor iedereen die naar Denemarken gaat. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het openbaar vervoer, inkopen doen, uitgaan, gebruik maken van diensten als het wisselkantoor of de ambassade en natuurlijk culturele onderwerpen. Ook de Deense gewoontes bij bijvoorbeeld telefoneren of op visite gaan, komen aan bod.

Meteen toepasbaar
Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Afwisselend lesmateriaal
Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer, maar versterkt wel de basis.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Duits

Taalcursussen Duits

Voor ieder niveau de juiste cursus
Leer je taal op je eigen niveau. Kies voor een beginnerscursus, een cursus voor gevorderden of een cursus voor meergevorderden. Ook kun je kiezen voor een cursus met begeleiding van een docent of voor een zelfstudiepakket.

Lees meer...

top

Dutch

Dutch, Niederländisch, Néerlandais, Holandés

Bij deze cursus leer je het Nederlands op een zodanig niveau dat je het in alledaagse situaties kunt verstaan en spreken en het bovendien behoorlijk kunt lezen en schrijven. Kies voor de cursus in jouw eigen taal.

Lees meer...

top

Engels

Taalcursussen Engels

Voor ieder niveau de juiste cursus
Leer Engels op je eigen niveau. Kies voor een beginnerscursus, een cursus voor gevorderden of een cursus voor meergevorderden. En kies voor een cursus met begeleiding van een docent of voor een zelfstudiepakket. Meer specifieke kennis van het Engels doe je op met de cursussen Zakelijk Engels en Technisch Engels.

Lees meer...

top

Frans

Taalcursussen Frans

Voor ieder niveau de juiste cursus
Leer je taal op je eigen niveau. Kies voor een beginnerscursus, een cursus voor gevorderden of een cursus voor meergevorderden. Ook kun je kiezen voor een cursus met begeleiding van een docent of voor een zelfstudiepakket.

Lees meer...

top

Hebreeuws

Wil je Hebreeuws leren? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie, voor je studie of voor zaken naar Israël gaat? Dan is deze cursus perfect voor jou. Op een slimme manier leer je de taal spreken, verstaan, lezen en schrijven. Ook kom je met de cursus van alles te weten over de joodse cultuur en het joodse volk.

Daarom kies je deze opleiding
x Slim opgebouwd lesmateriaal
x Studeren met geavanceerde digitale faciliteiten
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten
x 6 cd’s, ingesproken door ‘native speakers’

Voor wie is de cursus Hebreeuws bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die de Hebreeuwse taal wil leren. Bijvoorbeeld omdat je je op vakantie in Israël verstaanbaar wilt kunnen maken of omdat je de taal voor je werk nodig hebt.

Je einddoel
Met de cursus Hebreeuws leer je de taal spreken, verstaan, lezen én schrijven.

Spreken en verstaan
Na de cursus kun je je goed verstaanbaar maken in bijvoorbeeld winkels en restaurants en mensen begroeten én verstaan. Je bent in staat een eenvoudig gesprekje te voeren. Een goede uitspraak is essentieel. Op de bijgeleverde cd’s worden alle Hebreeuwse woorden duidelijk uitgesproken en krijg je alle gelegenheid om zelf je uitspraak te oefenen.

Lezen en schrijven
Bij het schrijven van Hebreeuws worden de klinkers vaak weggelaten. Ook de lettertekens wijken af. Om die reden leer je bij de cursus Hebreeuws eerst het Hebreeuwse schrift lezen en schrijven. Je breidt je woordenschat uit, zodat je zodat je na afloop bijvoorbeeld Hebreeuwse wegwijzers of namen van winkels en horecagelegenheden kunt lezen. Na afloop van de cursus kun je koppen snellen in een Hebreeuwse krant en Hebreeuwse wegwijzers of namen van winkels en horecagelegenheden lezen als je op reis bent. Ook kun je eenvoudige, Hebreeuwse zinnen schrijven. Je kent het Hebreeuwse schrift, bent bekend met het alfabet en grammatica én hebt een behoorlijke woordenschat opgedaan. Na de cursus schrijf je zo een e-mail aan nieuwe Hebreeuwse vrienden.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer.

Inhoud van de cursus Hebreeuws
Deze taal kan niet los gezien worden van de cultuur. Daarom wordt veel aandacht geschonken aan onderwerpen als de levensvisie, het joodse volk, het land zelf en de historische achtergronden.

Afwisselend lesmateriaal
Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over de joodse cultuur. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig. Bovendien gebruik je de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. De kennis die je opdoet, pas je dus meteen toe.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Hongaars

Hongaars

Zelfstandig een nieuwe taal leren met een zelfstudiepakket? Of kies je voor een cursus met begeleiding door een docent? Aan jou de keuze!

Lees meer...

top

Indonesisch

Ga je op reis naar Indonesië? Die reis wordt dan een stuk specialer als je de taal spreekt. Zo leg je veel gemakkelijker contact met de lokale bevolking en zal je reis een extra bijzondere ervaring zijn.

Met de cursus Indonesisch leer je dé taal van Indonesië, Bahasa Indonesia, op beginnerniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Zo zul je je in alledaagse situaties prima kunnen redden. Bovendien leer je in de cursus meteen veel over het land en de mensen die er wonen.

Daarom kies je deze opleiding
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten
x 5 cd’s, ingesproken door ’native speakers’
x Inclusief oefen- en correctiecassette

Voor wie is de cursus Indonesisch bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die de Indonesische taal wil leren. Bijvoorbeeld omdat je je op vakantie in Indonesië verstaanbaar wilt kunnen maken of omdat je de taal voor je werk nodig hebt.

Je einddoel
Met de cursus Indonesisch leer je de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veel voorkomende situaties prima kunt redden. Bovendien leer je meteen veel over het land, de inwoners en de gebruiken. Handige achtergrondkennis als je door het land gaat reizen.

Spreken en verstaan
Na het afronden van de cursus, red je je prima in alledaagse gesprekken. Zo kun je straks zonder enige moeite boodschappen doen, bestellen in een restaurant, geldzaken regelen, een hotelkamer reserveren of gewoon een gesprekje voeren met de lokale bevolking. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. groeten, praten over wie je bent en waar je vandaan komt, op bezoek gaan en de weg vragen. Je leert het Indonesisch zodanig verstaan dat je je gesprekspartner tijdens een eenvoudig gesprek goed begrijpt. Ook programma’s op radio en tv kun je redelijk volgen.

Lezen en schrijven
Koppen snellen in een Indonesische krant, begrijpen wat er in een Indonesische folder staat, of simpelweg een menukaart lezen. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om. Je kunt straks ook zonder problemen een eenvoudige tekst schrijven. Bijvoorbeeld een kaartje aan nieuwe vrienden op Java of een van de andere prachtige Indonesische eilanden.

Inhoud van de cursus Indonesisch
In het lesmateriaal komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Naast de taal, leer je ook veel over het land, de Indonesiërs en de gewoontes en gebruiken die zij hebben. Handige informatie voor iedereen die naar Indonesië gaat. Omdat de Indonesiërs met veel dingen anders omgaan dan wij, zal deze achtergrondkennis veel misverstanden voorkomen.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het openbaar vervoer, nationale feestdagen (zoals de Dag van de Onafhankelijkheid) en de geschiedenis van Indonesië. Maar ook onderwerpen als bepaalde beleefdheidsformules, gewoontes bij het op bezoek gaan of het telefoneren passeren de revue.

Meteen toepasbaar
Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Afwisselend lesmateriaal
Je lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen over het land. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer, maar versterkt wel de basis.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Interculturele communicatie

Heb je in het dagelijks leven veel te maken met mensen met andere culturele achtergronden en merk je dat de communicatie niet altijd even vlot verloopt en dat dit vaak tot misverstanden kan leiden? Wil je hier iets aan doen? Kies dan voor de opleiding Interculturele communicatie: de eerste afstandsopleiding op dit gebied! In slechts drie maanden leer je alles over de overeenkomsten en verschillen tussen de Nederlandse, Europese, Aziatische, Arabische en Afrikaanse cultuur. Daarnaast raak je bekend met de wijze waarop cultuurverschillen de communicatie tussen verschillende culturen beïnvloeden. Speciale aandacht gaat uit naar de culturen van de snelst groeiende economieën van de wereld en ook de culturen van allochtone Nederlanders komen uitgebreid aan bod. Na afloop van de opleiding communiceer je zowel in je werk als privé moeiteloos en succesvol met mensen van allerlei nationaliteiten!

Daarom kies je deze opleiding
x Enige afstandsopleiding op dit gebied
x Korte cursus, op HBO-niveau
x Geen vooropleiding nodig

Voor wie is de cursus Interculturele communicatie bestemd
De opleiding Interculturele communicatie is bestemd voor mensen die in hun beroep te maken hebben met buitenlandse partners of mensen van andere ”oorsprong”. Verder is de opleiding geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in culturen en cultuurverschillen.

Je einddoel
Na afloop van de opleiding heb je je verdiept in de communicatie tussen mensen met verschillende talen en gewoonten.

x Je hebt inzicht in de overeenkomsten en verschillen tussen de Nederlandse, Europese, Aziatische, Arabische en Afrikaanse cultuur.
x Je bent bekend met de wijze waarop cultuurverschillen de communicatie tussen verschillende culturen beïnvloeden.
x Je kunt zowel zakelijk als privé succesvol met mensen van verschillende nationaliteiten communiceren.

Indien je dat wilt, kun je de opleiding afsluiten met een examen. Hiermee kom je in het bezit van het diploma Interculturele communicatie.

Inhoud van de cursus Interculturele communicatie
De cursus begint met een inleiding over Interculturele communicatie, waarin de begrippen mondialisering, migratie en de multiculturele samenleving aan bod komen. Vervolgens leer je aan de hand van cultuurmodellen culturen van elkaar te onderscheiden. Zo leer je het verschil tussen grofmazige en fijnmazige culturen en de manier waarop mensen in deze culturen met elkaar omgaan. Aan het eind van ieder hoofdstuk wordt de behandelde cultuur tegen de culturele meetlat gehouden en wordt bepaald hoe deze scoort op bijvoorbeeld machtsafstand, masculiniteit en langetermijnoriëntatie. In het derde deel van de cursus wordt aandacht besteed aan effectieve interculturele communicatie. De meest voorkomende communicatieproblemen worden besproken en natuurlijk leer je hoe je hiermee om kunt te gaan. Dit laatste gedeelte van de cursus bevat praktijkvoorbeelden op de gebieden ‘op het werk’, ‘in de wijken’ en ‘in het onderwijs’. Tijdens de cursus doe je regelmatig oefenopgaven. Hiermee test je direct je kennis en weet je precies of je de stof goed beheerst. Een perfecte voorbereiding op het examen!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Italiaans

Taalcursussen Italiaans

Voor ieder niveau de juiste cursusLeer Italiaans op je eigen niveau. Kies voor een beginnerscursus of een cursus voor gevorderden. Ook kun je kiezen voor een cursus met begeleiding van een docent of voor een zelfstudiepakket.

Lees meer...

top

Japans, zelfstudiepakket

Wil je in je eigen tempo en zonder begeleiding van een docent Japans leren? Kies dan voor het zelfstudiepakket Japans. Je test zelf de kennis en uitspraak. Door middel van twee rijk geïllustreerde boeken en de cd’s leer je de taal op beginnerniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Na afloop van de cursus kun je je redelijk uitdrukken in het Japans. Bovendien leer je meteen veel over het land, de inwoners en de gebruiken.

Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal bouw je je kennis stap voor stap op. Je test zelf je kennis en uitspraak.

Daarom kies je deze opleiding
x Inclusief uitwerkingenboek
x 1 cd ingesproken door ‘native speakers’

Voor wie is het zelfstudiepakket Japans bestemd Dit zelfstudiepakket is bestemd voor iedereen die graag in eigen tempo en zonder docent Japans wil leren.

Je einddoel
Met het zelfstudiepakket Japans leer je zelfstandig en in je eigen tempo de taal spreken, verstaan, lezen en schrijven.

Spreken en verstaan Je leert eenvoudige gesprekken voeren over alledaagse onderwerpen. Zo kun je je straks goed uitdrukken in Japan! Je leert o.a. de weg vragen, een hotel of camping boeken, eten bestellen in een restaurant, inkopen doen, gebruikmaken van het openbaar vervoer, geld wisselen, telefoneren en afspraken maken.

Lezen en schrijven
Het schrift dat je leert lezen en schrijven, is het Kana, het veelgebruikte lettergrepenschrift. Met het (Engelstalige) cursusboek doe je de basiskennis van de taal op. Daarnaast vind je in dit boek een uitgebreide serie dialogen, compleet met Engelse vertaling. Deze dialogen zijn ook (door ‘native speakers’) ingesproken op cd. Koppen snellen in een Japanse krant, de grote lijnen van een artikel begrijpen of een Japans tijdschrift lezen, een Japanse brief schrijven. Na deze cursus draai je je hand er niet meer voor om.

Inhoud van het zelfstudiepakket Japans
In het zelfstudiepakket komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. In ieder hoofdstuk leer je, naast de taal, meteen ook veel over Japan zelf, de inwoners en hun gebruiken. Bovendien doe je veel interessante culturele en historische achtergrondkennis op over het land.

Meteen toepassen
Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Afwisselend lesmateriaal
Je lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Naast de taal leer je bijvoorbeeld ook dingen over het land. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek- en luistervaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Compleet lespakket: meteen alles in huis
Het lesmateriaal is Engelstalig, helder geschreven, met duidelijke praktijkvoorbeelden en veel mogelijkheden om zelf je kennis te testen. Zo weet je zeker dat je de stof straks goed beheerst. Je ontvangt het cursusboek ”Japanese for busy people”, het ”Kana workbook” en een Nederlandstalige studiewijzer. De cd die je bij het zelfstudiepakket ontvangt, vormt een belangrijk onderdeel van het lesmateriaal. Hierop staan alle gesproken teksten die je nodig hebt. Bij veel oefeningen gaat het namelijk om het mondelinge taalgebruik. Terwijl je mee leest in je studieboek, luister je naar allerlei gesprekken. Je leert zinnen herkennen en naspreken. En met de woordenlijst leer je er op een leuke manier steeds meer woorden bij. De teksten zijn ingesproken door ‘native speakers’: personen voor wie Japans de moedertaal is. Want alleen zo leer je het echte Japans.

Extra te bestellen bij de cursus
Bij de cursus kun je heel voordelig een draagbare cd-speler bestellen. De cd-speler kost € 50,-. Bestellen? Kruis de mogelijkheid aan op het inschrijfformulier en je ontvangt het apparaat met de eerste zending. De kosten worden verrekend in de maandtermijnen van het lesgeld. Telefonisch bestellen kan natuurlijk ook: (071) 545 1234.

Lees meer...     Nu bestellen...     Gratis studiegids...

top

Klassiek Grieks

Wil je Klassiek Grieks leren? Dan is deze cursus perfect voor jou. De cursus zorgt voor een goede basiskennis van de Klassiek Griekse taal. Je kunt het oude Griekse schrift lezen en schrijven. Hiermee kun je zelf oude geschriften ontcijferen en worden werken uit de Griekse oudheid begrijpelijk voor je. Ook kom je met de cursus van alles te weten over de politieke, maatschappelijke en culturele achtergronden van de Griekse oudheid.

Daarom kies je deze opleiding
x Slim opgebouwd lesmateriaal
x Studeren met geavanceerde digitale faciliteiten
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

Voor wie is de cursus Klassiek Grieks bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die Klassiek Grieks wil leren lezen en meer wil weten over de Griekse cultuur en geschiedenis.

Je einddoel
Met de cursus Klassiek Grieks leer je de taal lezen en schrijven. Bovendien krijg je inzicht in de cultuur van de Griekse Oudheid.

Lezen en schrijven
Allereerst leer je het Griekse alfabet lezen en schrijven, waarbij ook de grammatica uitgebreid aan bod komt. Als je dat onder de knie hebt, maak je aan de hand van te vertalen teksten, kennis met bekende schrijvers uit de Griekse oudheid en hun gedachtegoed. Na afloop van de cursus kun je teksten uit het Oud Grieks zonder veel problemen lezen en schrijven. Het werk van Homerus (Ilias en Odyssee), het geschiedwerk van Herodotos en Plato’s filosofische geschriften kun je na de cursus in de originele taal lezen.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer.

Inhoud van de cursus Klassiek Grieks
Naast het leren lezen en schrijven van het Klassiek Grieks, leer je ook meer over de cultuur van de Griekse oudheid. Onder meer de politieke, maatschappelijke, culturele en religieuze achtergronden van de Griekse oudheid komen tijdens de cursus aan bod. Enkele onderwerpen die tijdens deze boeiende cursus aan bod komen, zijn: de Olympische goden, Zeus en Olympia, de Atheense democratie, het Griekse theater en het hellenisme.

Afwisselend lesmateriaal
Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. De kennis die je opdoet, pas je meteen toe in de oefeningen die je in het lesmateriaal vindt.

Compleet lespakket: meteen alles in huis

Je krijgt een compleet lespakket. Alle leerstof is daarin opgenomen. Je kunt dus meteen aan de slag.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Latijn

Wil je Latijn leren? Dan is deze cursus perfect voor jou. Op een slimme manier leer je onder meer Latijn lezen en de grammatica begrijpen. Daarnaast vertelt de cursus veel over het Latijn zelf en krijg je inzicht in de invloed die de Romeinen hebben gehad op westerse talen, cultuur en beschaving. Kortom: een cursus die je een boeiende kijk biedt op de oorsprong van ons hedendaagse bestaan.

Daarom kies je deze opleiding
x Studeren met geavanceerde digitale faciliteiten
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

Voor wie is de cursus Latijn bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die Latijn wil leren lezen en meer wil weten over de Romeinse cultuur en geschiedenis.

Je einddoel
Met de cursus Latijn doe je een goede basiskennis op van de Latijnse taal. Je leert Latijn lezen en schrijven en komt ook veel over de taal zelf te weten.

Lezen en schrijven
Aan de hand van korte teksten krijg je de principes van de Latijnse grammatica uitgelegd. Informatieve leesteksten geven je een beeld van het Latijn en de Latijnse letteren. Je leest werken van grote schrijvers als Livius en Vergilius. Na afloop van de cursus kun je oorspronkelijke Latijnse teksten, zoals die bijvoorbeeld voorkomen in het Oude en Nieuwe testament, zonder veel problemen lezen en begrijpen.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer.

Inhoud van de cursus Latijn
Naast het lezen van het Latijn, leer je ook meer over de oorsprong van de taal zelf. Je komt erachter dat Latijn een enorme reikwijdte heeft en dat veel moderne talen zijn afgeleid van het Latijn. Je doet kennis op en krijgt inzicht in de invloed die de Romeinen hebben gehad op westerse talen, cultuur en beschaving.

Afwisselend lesmateriaal
Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. De kennis die je opdoet, pas je meteen toe in de oefeningen die je in het lesmateriaal vindt.

Compleet lespakket: meteen alles in huis
Je krijgt een compleet lespakket. Alle leerstof is daarin opgenomen. Je kunt dus meteen aan de slag.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Lerarenopleiding Duits (HBO)

In samenwerking met Hogeschool Windesheim

De Lerarenopleidingen Voortgezet Onderwijs van Hogeschool Windesheim-LOI Hogeschool leiden je op tot tweedegraads docent. Na afsluiting van de opleiding ben je bevoegd om les te geven aan het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), de eerste drie klassen van de HAVO en VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie).

Om leraar Duits te worden, dien je natuurlijk te beschikken over een uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. Tijdens de opleiding wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. Ook wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van didactiek ofwel ‘Hoe geef ik les?’ en ‘Wat voor hulpmiddelen kan ik gebruiken?’ Verder maken onder meer grammatica, literatuur en kennis van Duitsland en de Duitse cultuur deel uit van het studieprogramma.

Let op! De eerstvolgende twee startmomenten voor deze opleiding zijn: 1 september 2011 en 1 februari 2012. Om op een van deze twee data te kunnen starten, dien je je uiterlijk 31 augustus 2011 en 14 januari 2012 aan te melden bij de LOI. Let op: de inschrijfprocedure kan enige tijd in beslag nemen. Dit geldt ook voor het aanvragen van vrijstellingen.

Daarom kies je deze opleiding
x Je krijgt een diploma van Windesheim.
x Flexibele indeling van stages
x I.s.m. Windesheim

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Lerarenopleiding Engels (HBO)

In samenwerking met Hogeschool Windesheim

De Lerarenopleidingen Voortgezet Onderwijs van Hogeschool Windesheim-LOI Hogeschool leiden je op tot tweedegraads docent. Na afsluiting van de opleiding ben je bevoegd om les te geven aan het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), de eerste drie klassen van de HAVO en VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie).

Om leraar Engels te worden, dien je natuurlijk te beschikken over een uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. Tijdens de opleiding wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. Ook wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van didactiek ofwel ‘Hoe geef ik les?’ en ‘Wat voor hulpmiddelen kan ik gebruiken?’ Verder maken onder meer grammatica, literatuur en kennis van Engeland en de Engelse cultuur deel uit van het studieprogramma.

Let op! De eerstvolgende twee startmomenten voor deze opleiding zijn: 1 september 2011 en 1 februari 2012. Om op een van deze twee data te kunnen starten, dien je je uiterlijk 31 augustus 2011 en 14 januari 2012 aan te melden bij de LOI. Let op: de inschrijfprocedure kan enige tijd in beslag nemen. Dit geldt ook voor het aanvragen van vrijstellingen.

Daarom kies je deze opleiding
x Je krijgt een diploma van Windesheim
x Flexibele indeling van stages
x I.s.m. Windesheim

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Lerarenopleiding Frans (HBO)

In samenwerking met Hogeschool Windesheim

De Lerarenopleidingen Voortgezet Onderwijs van Hogeschool Windesheim-LOI Hogeschool leiden je op tot tweedegraads docent. Na afsluiting van de opleiding ben je bevoegd om les te geven aan het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), de eerste drie klassen van de HAVO en VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie).

Om leraar Frans te worden, dien je natuurlijk te beschikken over een uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. Tijdens de opleiding wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. Ook wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van didactiek ofwel ‘Hoe geef ik les?’ en ‘Wat voor hulpmiddelen kan ik gebruiken?’ Verder maken onder meer grammatica, literatuur en kennis van Frankrijk en de Franse cultuur deel uit van het studieprogramma.

Let op! De eerstvolgende twee startmomenten voor deze opleiding zijn: 1 september 2011 en 1 februari 2012. Om op een van deze twee data te kunnen starten, dien je je uiterlijk 31 augustus 2011 en 14 januari 2012 aan te melden bij de LOI. Let op: de inschrijfprocedure kan enige tijd in beslag nemen. Dit geldt ook voor het aanvragen van vrijstellingen.

Daarom kies je deze opleiding
x Je krijgt een diploma van Windesheim
x Flexibele indeling van stages
x I.s.m. Windesheim

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Lerarenopleiding Nederlands (HBO)

In samenwerking met Hogeschool Windesheim

De Lerarenopleidingen Voortgezet Onderwijs van Hogeschool Windesheim-LOI Hogeschool leiden je op tot tweedegraads docent. Na afsluiting van de opleiding ben je bevoegd om les te geven aan het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), de eerste drie klassen van de HAVO en VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie).

Nederlands speelt in elke opleiding een belangrijke rol. In de opleiding tot leraar Nederlands leer je niet alleen hoe je anderen kunt helpen om met taal zo goed mogelijk te communiceren, je verwerft ook de nodige kennis om leerlingen in hun taalontwikkeling te begeleiden, hun gedachten en gevoelens zo goed mogelijk te leren verwoorden en plezier te laten beleven met taal.

Let op! De eerstvolgende twee startmomenten voor deze opleiding zijn: 1 september 2011 en 1 februari 2012. Om op een van deze twee data te kunnen starten, dien je je uiterlijk 31 augustus 2011 en 14 januari 2012 aan te melden bij de LOI. Let op: de inschrijfprocedure kan enige tijd in beslag nemen. Dit geldt ook voor het aanvragen van vrijstellingen.

Daarom kies je deze opleiding
x Je krijgt een diploma van Windesheim
x Flexibele indeling van stages
x I.s.m. Windesheim

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Marokkaans

Wil je Marokkaans leren? Bijvoorbeeld omdat je voor je werk of privé-leven gebruikmaakt van deze taal? Dan is deze cursus perfect voor jou. Op een slimme manier leer je de taal te verstaan én te spreken. Bovendien leer je eenvoudige teksten in Standaard-Arabisch te lezen en te schrijven. Tot slot kom je met de cursus van alles te weten over de Marokkaanse cultuur.

Daarom kies je voor deze opleiding
x Studeren met geavanceerde digitale faciliteiten
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten
x 12 cd’s, ingesproken door ‘native speakers’

Voor wie is de cursus Marokkaans bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die de Marokkaanse taal wil leren. Bijvoorbeeld omdat je je op vakantie in Marokko verstaanbaar wilt kunnen maken of omdat je de taal voor je werk nodig hebt.

Je einddoel
Met de cursus Marokkaans leer je de taal spreken en verstaan. Daarnaast kun je na afloop eenvoudige teksten in het Standaard-Arabisch lezen én schrijven.

Spreken en verstaan
Na de cursus leg je gemakkelijker contact met Marokkanen en ben je in staat een gesprekje te voeren. Verder leer je het Marokkaans zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv aardig kunt volgen. Een goede uitspraak is essentieel. Je leert Marokkaans-Arabisch. Dit is een spreektaal. Bij het leren van Marokkaans-Arabisch ligt de nadruk echt op de spreek- en luistervaardigheid.

Lezen en schrijven
Tijdens de cursus leer je ook het Standaard-Arabisch: een schrijftaal. Je leert het Arabische alfabet, raakt bekend met de Arabische lettertekens en grammatica en doet een behoorlijke woordenschat op. Zo kun je na afloop niet alleen Arabische wegwijzers of namen van winkels en horecagelegenheden lezen als je op reis bent, maar ook eenvoudige Arabische zinnen schrijven.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer.

Inhoud van de cursus Marokkaans
In ieder hoofdstuk leer je, naast de taal, meteen ook veel over de Marokkaanse cultuur, de Marokkanen en hun gebruiken. Zo leer je bijvoorbeeld meer over het Marokkaanse geldsysteem, dialecten die binnen Marokko gesproken worden en de Marokkaanse keuken. Handige en interessante achtergrondkennis voor als je, privé of voor het werk, naar Marokko gaat.

Meteen toepasbaar
Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Afwisselend lesmateriaal
Je lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen over het land. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Compleet lespakket: meteen alles in huis
Je krijgt een compleet lespakket. Alle leerstof is daarin opgenomen. Je kunt dus meteen aan de slag. Bij het lesmateriaal ontvang je 12 cd’s. De teksten zijn ingesproken door ’native speakers’: personen voor wie het Marokkaans de moedertaal is. Want alleen zo leer je het echte Marokkaans. Bij de cursus ontvang je een oefen- en correctiecassette, waar je teksten op kunt inspreken en die je ter correctie kunt toesturen naar je docent.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Nederlands als tweede taal

Nederlands als tweede taal (NT2)

Deze opleiding wordt afgesloten met een staatsexamen, waarmee je het erkende staatsexamendiploma NT2 programma 1 of 2 behaalt. Met het diploma wordt het volgen van een opleiding in Nederland of het krijgen van een baan een stuk gemakkelijker! Kies voor de opleiding in jouw eigen taal.

Lees meer...

top

Nieuwgrieks

Zelfstandig een nieuwe taal leren met een zelfstudiepakket? Of kies je voor een cursus met begeleiding door een docent? Aan jou de keuze!

Lees meer...

top

Noors

Ga je op reis naar Noorwegen? Dan is het handig als je de taal spreekt! Zo kun je je beter redden in dit land en leg je veel gemakkelijker contact met de lokale bevolking. Zo zal je reis een extra bijzondere ervaring zijn. Ook als je zakelijke contacten met Noorwegen hebt, is kennis van de taal onmisbaar.

Met de cursus Noors leer je het Bokmål, de meest gebruikte Noorse taal, op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Zo zul je je in alledaagse situaties prima kunnen redden! Bovendien leer je in de cursus meteen over het land en de mensen die er wonen.

Daarom kies je deze opleiding
x Uniek! Leuker en effectiever studeren met multimediale opdrachten
x Inclusief gratis headset
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten
x 12 cd’s, ingesproken door ’native speakers’
x Gratis woordenboek NL-Noors/Noors-NL

Voor wie is de cursus Noors bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die de Noorse taal wil leren. Bijvoorbeeld omdat je je op vakantie in Noorwegen verstaanbaar wilt kunnen maken of omdat je de taal voor je werk nodig hebt.

Je einddoel
Met de cursus Noors leer je de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veel voorkomende situaties prima kunt redden. Bovendien leer je meteen veel over het land, de inwoners en de gebruiken. Handige achtergrondkennis als je door het land gaat reizen!

Spreken en verstaan
Na het afronden van de cursus, red je je prima in alledaagse gesprekken. Zo kun je straks zonder enige moeite de weg vragen, boodschappen doen, bestellen in een restaurant, geldzaken regelen, een hotelkamer reserveren of gewoon een gesprekje voeren met de lokale bevolking. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. groeten, praten over wie je bent en waar je vandaan komt, je familie of hobby’s, op bezoek gaan en de weg vragen. Je leert het Noors zodanig verstaan dat je je gesprekspartner tijdens een eenvoudig gesprek goed begrijpt. Ook programma’s op radio en tv kun je redelijk volgen.

Lezen en schrijven
Koppen snellen in een Noorse krant, begrijpen wat er in een Noorse folder staat, of simpelweg een menukaart lezen. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om. Je kunt straks zonder problemen een simpele tekst schrijven. Bijvoorbeeld een kaartje aan nieuwe Noorse vrienden!

Inhoud van de cursus Noors
In het lesmateriaal komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Naast de taal, leer je ook veel over het land, de Noren en de gewoontes en gebruiken die zij hebben. Handige informatie voor iedereen die naar Noorwegen gaat!

Meteen toepasbaar
Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven!

Afwisselend lesmateriaal
Je lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land! In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer.

Uniek! Multimediaal studeren: In de digitale leeromgeving op internet vind je multimediale opdrachten. Hierbij zit je met een headset op achter je computer, en speel je met je eigen stem mee in een animatiefilm. Tijdens het filmpje word je regelmatig gevraagd om iets in het Noors te zeggen. Je bestelt iets in een restaurant, voert een gesprek met vrienden of vertelt de taxichauffeur waar je heen wilt. Kortom, je oefent de taal meteen in levensechte situaties! Een superleuke en interactieve manier van studeren!

Geschikt voor iedere computer
Voor de multimediale opdrachten heb je geen supermoderne computer nodig. Het is voldoende als je beschikt over een computer die maximaal vijf jaar oud is, en een internetverbinding (kabel of breedband) heeft. Kijk voor de exacte systeemeisen in de linkerbalk. Let op: de multimediale opdrachten werken niet bij een schermresolutie lager dan 1024x768.

Gratis headset
De headset die je nodig hebt voor de multimediale opdrachten, krijg je gratis bij je cursus! Je hebt dus meteen alles in huis om aan de slag te gaan.

Let op: om gebruik te kunnen maken van de headset, dien je te beschikken over een computer/laptop waar je een headset met jackaansluiting op kunt aansluiten. Heeft je computer dit niet, maar beschikt het apparaat wel over een usb-aansluiting? Ook dan kun je de multimediale opdrachten gewoon uitvoeren. Echter, je hebt dan wel een verloopstekker nodig.

Compleet lespakket: meteen alles in huis
Je lesmateriaal is helder geschreven, bevat leuke afwisselende onderwerpen en biedt je alle mogelijkheid om de taal te oefenen. Bij het lesmateriaal ontvang je 12 cd’s, met daarop alle gesproken teksten die je nodig hebt. De teksten zijn ingesproken door ’native speakers’. Want alleen zo leer je het echte Noors. Eventueel kun je bij de LOI heel voordelig een draagbare cd-speler bestellen. Kijk in de linkerbalk onder extra informatie.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Ondernemen voor vertalers

Unieke opleiding!

Alleen bij de LOI kun je een cursus Ondernemen volgen die speciaal gericht is op vertalers! Het succes van je vertaalbedrijf is immers niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van je vertalingen, maar ook van je ondernemersvaardigheden. Met deze cursus bereid je je in vijf maanden perfect voor op het opzetten en runnen van je eigen vertaalbedrijf. Hoe haal je opdrachten binnen, hoe ga je om met je klanten, met welke wetten en regelingen krijg je te maken en hoe voer je je administratie? Het zijn maar een paar vragen, die in deze praktijkgerichte cursus aan bod komen. Na deze cursus ben je perfect voorbereid op een bestaan als freelance vertaler. En vertaal je jouw kennis en ervaring zonder problemen naar succesvol ondernemerschap!

Daarom kies je voor deze opleiding
x Volledig gericht op een bestaan als freelance vertaler
x Korte praktijkgerichte opleiding
x Gratis minicursus Internetmarketing inclusief Google AdWords-voucher t.w.v. € 50,-.

Voor wie is de cursus Ondernemen voor vertalers bestemd
De cursus Ondernemen voor vertalers is bedoeld voor vertalers die een eigen vertaalbedrijf willen opzetten of als freelancer werken, maar is ook nuttig voor vertalers die in loondienst zijn en te maken krijgen met het tevreden houden van klanten, deadlines, netwerkbeheer en andere zaken die je tegenkomt in het ondernemerschap.

Werk je al als freelancer? Ook dan kan deze cursus een zinvolle aanvulling op je kennis zijn.

Je einddoel
Na de cursus Ondernemen voor vertalers ben je optimaal voorbereid op het succesvol opzetten van een onderneming en op een bestaan als freelancer. Je hebt inzicht in alle zaken die van belang zijn bij het opbouwen van een onderneming. Van acquisitie tot facturering, van administratie tot belastingaangifte.

Inhoud van de cursus Ondernemen voor vertalers
De cursus Ondernemen voor vertalers bereidt je perfect voor op een bestaan als freelancer en richt zich daarbij specifiek op de vertaalbranche. Je krijgt namelijk vaak te maken met zaken die in andere branches niet of nauwelijks voorkomen.

Zo gaan we bijvoorbeeld in op het vertalen in opdracht van een klant. Verder gaan we in op vragen als: hoe haal je opdrachten binnen, hoe ga je om met je klanten, hoe stel je een offerte op, met welke wetten en regelingen krijg je te maken en hoe voer je je administratie? Maar ook de onzekerheid van een bestaan als zelfstandig ondernemer en hoe je daarmee om kunt gaan wordt uitgebreid besproken. Alle reden dus om te kiezen voor deze unieke, op maat gesneden opleiding.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn o.a.:
x markt en beroepenveld
x diverse ondernemingsvormen
x financiering en ondernemingsplan
x wet- en regelgeving
x verzekeringen en pensioenen
x financiële administratie
x de fiscus
x communicatie
x gesprekstechnieken
x acquisitie
x klant
x kwaliteit en service
x prijzen en offertes
x de opdracht

Dit krijg je thuis
Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen.

De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Examen
Je sluit de cursus af met een examen dat bestaat uit open vragen. Het examengeld is € 120,- (2011).

Aanmelding
Tijdens de cursus ontvang je alle informatie over hoe je je moet aanmelden voor het examen.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Pools

Ga je op reis naar Polen? Dan is het handig als je de taal spreekt. Zo kun je je beter redden in dit land en leg je veel gemakkelijker contact met de lokale bevolking. Je reis zal zo een extra bijzondere ervaring zijn. Ook als je voor je werk contacten hebt met Polen, is kennis van de taal onmisbaar.

Met de cursus Pools leer je het Pools op beginnerniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Zo zul je je in alledaagse situaties prima kunnen redden. Bovendien leer je in de cursus meteen over het land en de mensen die er wonen.

Daarom kies je deze opleiding
x Uniek! Leuker en effectiever studeren met multimediale opdrachten
x Inclusief gratis headset
x Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten
x 5 cd’s, ingesproken door ’native speakers’

Voor wie is de cursus Pools bestemd
Deze cursus is bestemd voor iedereen die de Poolse taal wil leren. Bijvoorbeeld omdat je je op vakantie in Polen verstaanbaar wilt kunnen maken of omdat je de taal voor je werk nodig hebt.

Dit leer je
Met de cursus Pools leer je de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veel voorkomende situaties prima kunt redden. Bovendien leer je meteen over het land, de inwoners en de gebruiken. Handige achtergrondkennis als je door het land gaat reizen.

Spreken en verstaan
Je leert het Pools zodanig verstaan dat je je gesprekspartner tijdens een eenvoudig gesprek goed begrijpt. Ook programma’s op radio en tv kun je goed volgen.

Lezen en schrijven
Het Poolse alfabet is anders dan het Nederlands. In deze cursus leer je alle Poolse letters lezen en gebruiken. Koppen snellen in een Poolse krant, toeristische informatie in een Poolse folder lezen, of simpelweg een menukaart lezen. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om. Je kunt straks ook zonder problemen een eenvoudige tekst schrijven. Bijvoorbeeld een kaartje aan nieuwe Poolse vrienden.

Inhoud van de cursus Pools
In het lesmateriaal komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Naast de taal, leer je ook veel over het land, de Polen en de gewoontes en gebruiken die zij hebben. Handige informatie voor iedereen die naar Polen gaat.

Meteen toepasbaar
Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Afwisselend lesmateriaal
Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Extra lessen basisgrammatica Nederlands
Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus met extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan één maand langer, maar versterkt wel de basis.

Uniek! Multimediaal studeren
In de digitale leeromgeving op internet vind je multimediale opdrachten. Hierbij zit je met een headset op achter je computer, en speel je met je eigen stem mee in een animatiefilm. Tijdens het filmpje word je regelmatig gevraagd om iets in het Pools te zeggen. Je bestelt iets in een restaurant, voert een gesprek met vrienden of vertelt de taxichauffeur waar je heen wilt. Kortom, je oefent de taal meteen in levensechte situaties! Een superleuke, effectieve en interactieve manier van studeren!

Geschikt voor iedere computer
Voor de multimediale opdrachten heb je geen supermoderne computer nodig. Het is voldoende als je beschikt over een computer die maximaal vijf jaar oud is en een internetverbinding (kabel of breedband) heeft. Kijk voor de exacte systeemeisen in de linkerbalk. Let op: de multimediale opdrachten werken niet bij een schermresolutie lager dan 1024x768.

Gratis headset
De headset die je nodig hebt voor de multimediale opdrachten, krijg je gratis bij je cursus. Je hebt dus meteen alles in huis om aan de slag te gaan.

Let op: om gebruik te kunnen maken van de headset, dien je te beschikken over een computer/laptop waar je een headset met jackaansluiting op kunt aansluiten. Heeft je computer dit niet, maar beschikt het apparaat wel over een usb-aansluiting? Ook dan kun je de multimediale opdrachten gewoon uitvoeren. Echter, je hebt dan wel een verloopstekker nodig.

Compleet lespakket: meteen alles in huis
Het lesmateriaal is helder geschreven, bevat leuke afwisselende onderwerpen en biedt alle mogelijkheid om de taal te oefenen. Bij het lesmateriaal ontvang je 5 cd’s, met daarop alle gesproken teksten die je nodig hebt. De teksten zijn ingesproken door ’native speakers’: personen voor wie Pools de moedertaal is. Zo leer je het echte Pools. Je kunt bij de LOI heel voordelig een draagbare cd-speler bestellen. Kijk in de linkerbalk onder extra informatie.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Portugees

Portugees

Zelfstandig een nieuwe taal leren met een zelfstudiepakket? Of kies je voor een cursus met begeleiding door een docent? Aan jou de keuze!

Lees meer...

top

Russisch

Russisch

Zelfstandig een nieuwe taal leren met een zelfstudiepakket? Of kies je voor een cursus met begeleiding door een docent? Aan jou de keuze!

Lees meer...

top

Spaans

Taalcursussen Spaans

Voor ieder niveau de juiste cursus
Leer je taal op je eigen niveau. Kies voor een beginnerscursus, een cursus voor gevorderden of een cursus voor meergevorderden. Ook kun je kiezen voor een cursus met begeleiding van een docent of voor een zelfstudiepakket.

Lees meer...

top

Tsjechisch, zelfstudiepakket

Ga je naar Tsjechië op vakantie? Of moet je de taal voor je werk beheersen? Dan is dit zelfstudiepakket ideaal. In je eigen tempo leer je de taal op beginnerniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Praktische kennis, die je bij het reizen door Tsjechië zeker goed van pas zal komen!

Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal bouw je de kennis stap voor stap op. Je test zelf de kennis en corrigeert je eigen uitspraak.

Daarom kies je deze opleiding
x Inclusief uitwerkingenboek
x 5 cd’s, ingesproken door ‘native speakers’

Voor wie is het zelfstudiepakket Tsjechisch bestemd
Dit zelfstudiepakket is bestemd voor iedereen die graag in eigen tempo en zonder docent Tsjechisch wil leren.

Je einddoel
Met het zelfstudiepakket Tsjechisch voor beginners leer je in je eigen tempo en zonder docent de taal spreken, verstaan, lezen en schrijven.

Spreken en verstaan
Je leert eenvoudige gesprekken voeren over alledaagse onderwerpen. Zo kun je je straks goed uitdrukken in Tsjechië! Je leert o.a. de weg vragen, een hotel of camping boeken, eten bestellen in een restaurant, inkopen doen, gebruik maken van het openbaar vervoer, geld wisselen, telefoneren en afspraken maken.

Lezen en schrijven
Je leert een flink aantal woorden lezen en schrijven. Zo kun je straks bijvoorbeeld Tsjechische kranten of tijdschriften, uithangborden of menukaarten lezen of een eenvoudige brief schrijven.

Inhoud van het zelfstudiepakket Tsjechisch
In het zelfstudiepakket komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. In ieder hoofdstuk komt, naast de taal, ook veel over Tsjechië, de Tsjechen en hun gebruiken aan bod. Handig. Want de Tsjechen kennen in veel situaties andere omgangsvormen dan wij. Kennis hiervan voorkomt dan ook veel misverstanden. Daarnaast doe je veel interessante culturele en historische achtergrondkennis op over het land.

Meteen toepassen
Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Afwisselend lesmateriaal
Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Naast de taal leer je bijvoorbeeld ook dingen over het land. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Compleet lespakket: meteen alles in huis
Je lesmateriaal is helder geschreven, met duidelijke praktijkvoorbeelden en veel mogelijkheden om zelf je kennis te testen. Zo weet je zeker dat je de stof straks goed beheerst! De 5 cd’s vormen een belangrijk onderdeel van het lesmateriaal. Terwijl je meeleest in het studieboek, luister je naar allerlei gesprekken. Je zult zien dat je het Tsjechisch steeds beter gaat verstaan en dus minder hoeft mee te lezen. Je leert zinnen herkennen en naspreken. De teksten zijn ingesproken door ‘native speakers’: personen voor wie Tsjechisch de moedertaal is. Alleen zo leer je de echte Tsjechische uitspraak!

Extra te bestellen bij de cursus
Bij de cursus kun je heel voordelig een draagbare cd-speler bestellen. De cd-speler kost € 50,-. Bestellen? Kruis de mogelijkheid aan op het inschrijfformulier en je ontvangt het apparaat met de eerste zending. De kosten worden verrekend in de maandtermijnen van het lesgeld. Telefonisch bestellen kan natuurlijk ook: (071) 545 1234.

Lees meer...     Nu bestellen...     Gratis studiegids...

top

Turks

Turks

Bij deze cursus leer je het Turks op een zodanig niveau dat je het in alledaagse situaties kunt verstaan en spreken en het bovendien behoorlijk kunt lezen en schrijven.

Lees meer...

top

Vertaler Duits (HBO)

HBO Vertaler Duits

Bachelor of Communication (BC)
Wil je als (freelance) vertaler Duits aan de slag? Met de vierjarige bacheloropleiding HBO Vertaler Duits van LOI Hogeschool ben je prima voorbereid op de praktijk! Tijdens de opleiding wordt een grote variatie aan onderwerpen behandeld, zodat je brede vertaalervaring opdoet. Als vertaler Duits zul je namelijk de ene keer een contract of een praktische handleiding vertalen, een andere keer een commerciële uiting als een brochure. Je studeert met speciaal ontwikkeld lesmateriaal en krijgt veel extra leermiddelen. Tijdens de mondelinge lessen train je bovendien je vaardigheden onder begeleiding van docenten met veel vertaalervaring. Na afronding van de opleiding mag je de titel Bachelor of Communication (BC) voeren.

Daarom kies je voor deze opleiding
x NVAO-geaccrediteerd
x Inclusief mondelinge lessen
x Gratis minicursus Internetmarketing inclusief Google AdWords-voucher t.w.v. € 50,-.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Vertaler Engels (HBO)

HBO Vertaler Engels

Bachelor of Communication (B Comm)
De HBO-opleiding Vertaler Engels is vernieuwd! Flexibel studeren kon je al bij LOI Hogeschool. Na deze opleiding kun je echter ook flexibel werken. Als (freelance) ondernemer bijvoorbeeld! De opleiding besteedt hier dan ook uitgebreid aandacht aan. Er wordt een grote variatie aan onderwerpen behandeld, zodat je brede vertaalervaring opdoet.

Als Vertaler Engels zul je namelijk de ene keer een zakelijk contract of een praktische handleiding vertalen. Een andere keer een commerciële uiting als een folder. Het is dus belangrijk dat je flexibel leert werken en snel kunt omschakelen. Met de vierjarige opleiding HBO Vertaler Engels van LOI Hogeschool ben je prima voorbereid op de praktijk!

Je studeert met speciaal ontwikkeld lesmateriaal en krijgt veel gratis extra leermiddelen. Tijdens de mondelinge lessen train je bovendien je vaardigheden onder begeleiding van docenten met ruimschoots vertaalervaring.

Daarom kies je voor deze opleiding
x Geaccrediteerd door de NVAO
x Inclusief mondelinge lessen
x Gratis minicursus Internetmarketing inclusief Google AdWords-voucher t.w.v. € 50,-.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Vertaler Frans (HBO)

HBO Vertaler Frans

Bachelor of Communication (B Comm)
Wil je als (freelance) vertaler Frans aan de slag? Met de vierjarige opleiding HBO Vertaler Frans van LOI Hogeschool ben je prima voorbereid op de praktijk! Tijdens de opleiding wordt een grote variatie aan onderwerpen behandeld, zodat je brede vertaalervaring opdoet. Als vertaler Frans zul je namelijk de ene keer een contract of een praktische handleiding vertalen, een andere keer een commerciële uiting als een brochure. Je studeert met speciaal ontwikkeld lesmateriaal en krijgt veel extra leermiddelen. Tijdens de mondelinge lessen train je bovendien je vaardigheden onder begeleiding van docenten met veel vertaalervaring.

Daarom kies je voor deze opleiding
x NVAO-geaccrediteerd
x Veel extra leermiddelen
x Inclusief 8 mondelinge lesdagen
x Gratis minicursus Internetmarketing inclusief Google AdWords-voucher t.w.v. € 50,-.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Vertaler Spaans (HBO)

HBO Vertaler Spaans

Bachelor of Communication (B Comm)
Wil je als (freelance) vertaler Spaans aan de slag? Met de vierjarige opleiding HBO Vertaler Spaans van LOI Hogeschool ben je prima voorbereid op de praktijk! Tijdens de opleiding wordt een grote variatie aan onderwerpen behandeld, zodat je brede vertaalervaring opdoet. Als vertaler Spaans zul je namelijk de ene keer een contract of een praktische handleiding vertalen, een andere keer een commerciële uiting als een brochure. Je studeert met speciaal ontwikkeld lesmateriaal en krijgt veel extra leermiddelen. Tijdens de mondelinge lessen train je bovendien je vaardigheden onder begeleiding van docenten met veel vertaalervaring.

Daarom kies je voor deze opleiding
x NVAO-geaccrediteerd
x Veel extra leermiddelen
x Inclusief 8 mondelinge lesdagen
x Gratis minicursus Internetmarketing inclusief Google AdWords-voucher t.w.v. € 50,-.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Zakelijke talen

Zakelijke talen

Taalcursussen voor zakelijk gebruik
Met de onderstaande cursussen leer je de taal perfect beheersen voor gebruik in een zakelijke omgeving. Bijvoorbeeld om te onderhandelen, vergaderen of presenteren. Je zult merken dat je internationale contacten je talenkennis zeker kunnen waarderen!

Lees meer...

top

Zweeds

Zweeds

Zelfstandig een nieuwe taal leren met een zelfstudiepakket? Of kies je voor een cursus met begeleiding door een docent? Aan jou de keuze!

Lees meer...

top