Schrijvers4fun Info-theek is een info-theek voor schrijvers -, lezers en boekenliefhebbers. De links zijn al voor u uitgezocht. Dus altijd de meest betrouwbare websites tot uw beschikking. U vindt hier uw taalcursus van opleidingsinstelling NHA.


Taalcursussen NHA


Andere Taalcursussen
Arabisch
Chinees
Duitse Taalcussen
Engelse Taalcursussen
Fins
Franse Taalcursussen
Grieks (Nieuwgrieks)
Hongaars
Indonesisch
Italiaans
Uw link hier?


Kroatisch
Marokkaans
Nederlandse Taalcursussen
Papiaments
Pools
Portugees
Roemeens
Russisch
Spaans
Turks
Thai
Zweeds
Uw link hier?Andere Taalcursussen

De NHA biedt u een grote keuze uit taalcursussen van landen over de hele wereld. De genoemde taalcursussen zijn allemaal complete zelfstudie-pakketten. In uw eigen tempo maakt u dankzij de prettige stap-voor-stap methode snel vorderingen. Zakelijk of privť: doe er uw voordeel mee!

Lees meer...

top
Arabisch

Levend Arabisch voor beginners
Arabisch is een echte wereldtaal die wordt gesproken door ruim 200 miljoen mensen in het Midden-Oosten en Noord Afrika. U kunt met de taal terecht in de volgende landen: Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Jemen, JordaniŽ, Koeweit, Libanon, LibiŽ, Marokko, MauritaniŽ, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-ArabiŽ, Soedan, SyriŽ, TunesiŽ en de Verenigde Arabische Emiraten. De taal wordt ook gesproken door minderheden in Iran, bepaalde Centraal Aziatische landen en de Afrikaanse landen Tsjaad en Nigeria. Natuurlijk wordt de taal ook in Europa gesproken door de vele immigranten uit de Arabische wereld.

Inmiddels wonen er in Nederland ongeveer 300.000 mensen die afkomstig zijn uit een Arabisch-talig land. Daardoor is in verschillende sectoren van de maatschappij een toenemende behoefte aan mensen die het Arabisch beheersen. Daarbij valt te denken aan werk in ziekenhuizen, bij de politie, in de bejaardenzorg en talloze andere overheids-, medische, maatschappelijke en dienstverlenende bedrijven. Ook de reis- en horeca-wereld biedt allerlei interessante banen. Tenslotte zijn ook de Nederlandse multinationals steeds meer geÔnteresseerd in mensen die Arabisch spreken. U ziet het, als u het Arabisch beheerst, opent dat vele deuren!

Over welk soort Arabisch hebben we het?
In alle landen waar het Arabisch de officiŽle landstaal is, wordt naast de officiŽle, formele variant ook een lokaal dialect gesproken in de dagelijkse omgang. Dit dialect kan behoorlijk verschillen van de formele variant. Vaak is precies afgebakend wanneer welke variant gebruikt dient te worden. De formele variant, het moderne standaard Arabisch (MSA) wordt gebruikt voor alle meer formele zaken: in boeken, kranten, tijdschriften, vertalingen, formele instructies, nieuwsberichten, mededelingen op stations, vliegvelden etc, radio- en t.v.-uitzendingen, politieke toespraken etc, terwijl het dialect bijvoorbeeld wordt gebruikt bij het boodschappen doen. In deze cursus wordt het moderne Standaard Arabisch behandeld (de formele variant). Dit is immers de taal van vrijwel alles wat in het Arabisch geschreven is en de officiŽle taal van de hierboven genoemde landen.

Levend Arabisch voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Arabisch voor beginners afgerond of uw basiskennis Arabisch is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Arabisch voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners +gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Arabisch levert een prima beheersing op van de formele Arabische taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus Arabisch bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantie-vreugde.

Bij de cursus Arabisch met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top

Chinees

Levend Chinees voor beginners
China, het land waar bijna een kwart van de wereldbevolking woont, wordt de supermacht van de komende jaren. Economisch zit het immense land in een stroomversnelling. Ook op toeristisch gebied is er in China ontzettend veel te zien, zodat steeds meer mensen afreizen naar dit reusachtige land terwijl ook steeds meer Chinezen een reis naar Europa maken. De Chinese taal wordt dus steeds belangrijker. Wilt u deze "wereldtaal van de toekomst" leren spreken en zo een voorsprong nemen op anderen? Kies dan voor deze gloednieuwe cursus Chinees van de NHA.

Gemakkelijker dan u denkt.
China is een reusachtig land waar een groot aantal verschillende dialecten gesproken wordt. Als toerist of zakenreiziger hoeft u gelukkig niet al deze talen en dialecten te kennen. Iedereen die in China naar school gaat leert het Mandarijn-Chinees, de taal uit de omgeving van Beijing (Peking), die geldt als de algemene standaard. Als u Mandarijn spreekt, kunt u zich vrijwel overal in China verstaanbaar maken.

U gaat in deze cursus aan de slag met het Mandarijn-Chinees. Het Chinees is een toontaal: door een woord op een andere toon uit te spreken, krijgt het ook een andere betekenis. Om het eenvoudiger te maken, maken we in deze cursus gebruik van het "pinyin". Pinyin is een standaard-hulpmiddel om het Chinees te schrijven met ons eigen alfabet. U zult al snel in staat zijn om uw eerste gesprekjes in het Chinees te voeren. Verder leren we u ook een aantal belangrijke karakters, zodat u in staat bent om bijvoorbeeld belangrijke borden en aanduidingen te lezen.

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus Chinees worden alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die u in China tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Chinees voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Chinees voor beginners afgerond of uw basiskennis Chinees is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Chinees voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Chinees levert een prima beheersing op van het alledaagse Mandarijn-Chinees. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. De cursus Chinees verhoogt niet alleen uw vakantievreugde maar is ook zakelijk een absolute verrijking!

Bij deze cursus Chinees met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Duitse Taalcursussen

Goed dat u er voor kiest om zich te verdiepen in de Duitse taal. Of u dit nu doet om uzelf verstaanbaar te maken op vakantie of voor uw werk. U zult binnen een aantal lessen duidelijke voortgang zien en u goed verstaanbaar maken.

Kies daarom nu voor een van de Duitse taalcursussen van de NHA.

Lees meer...

top


Engelse Taalcursussen

Goed dat u er voor kiest om zich te verdiepen in de Engelse taal. Of u dit nu doet om uzelf verstaanbaar te maken op vakantie of voor uw werk. U zult binnen een aantal lessen duidelijke voortgang zien en u goed verstaanbaar maken.

Kies daarom nu voor een van de Engelse taalcursussen van de NHA.

Lees meer...

top

Fins

Levend Fins voor beginners
Finland wordt ook wel het land van 1000 meren genoemd (in het echt zijn het er echter ruim 180.000 !!). Het land grenst aan Zweden in het westen, Noorwegen in het noorden en Rusland in het oosten. Het is ťťn van de grootste landen van Europa (ongeveer 8 keer zo groot als Nederland) maar is tevens zeer dun bevolkt (ongeveer 15 inwoners per vierkante kilometer). Ruim 60% procent van het land bestaat uit bossen.

Dit prachtige land met haar schitterende natuur leent zich daarom uitstekend voor het maken van dagenlange trektochten, waarbij u weinig mensen zult tegenkomen! Komt u toch iemand tegen, dan is het zeer handig als u de Finse taal spreekt. Finnen lijken stug, maar zijn vaak ontzettend hartelijke, zeer gastvrije mensen. Wilt u zich ook in het uiterste noorden van Europa verstaanbaar kunnen maken? Kies dan voor deze praktische cursus Fins van de NHA!

De specifieke kenmerken van de Finse taal
De Finse taal behoort samen met onder andere de Estse en Hongaarse taal tot de zogenaamde Fin-Oegrische taalfamilie, een taalfamilie die haar oorsprong waarschijnlijk in AziŽ vindt. Het Finse alfabet bevat 29 letters (waarvan er meestal maar 21 actief worden gebruikt) en kent veel regels en weinig uitzonderingen.

De Finse taal is bijna volledig regelmatig, niet alleen wat betreft de grammatica, maar ook wat betreft de uitspraak. De uitspraak van de letters van het Finse alfabet is altijd hetzelfde. Het Fins is echter een taal met een eigenaardige woordenschat en zinsbouw die ontzettend weinig overeenkomsten vertoont met het Nederlands. Dit maakt het des te leuker om de Finse taal onder de knie te krijgen.

Zeer complete cursus Fins met veel praktische oefeningen
Deze zeer complete cursus Fins bestaat uit 3 delen.

We starten in het eerste deel met een stuk praktische leergrammatica. Leergrammatica wil zeggen dat de taal vanuit de grammatica ontsloten wordt, met andere woorden, u leert het Fins pas goed spreken en begrijpen als u de grammatica onder de knie heeft.

Het grootste gedeelte van deze zeer uitgebreide cursus is echter gericht op het leren spreken van de taal. We leren u stap-voor-stap hoe u zich verstaanbaar kunt maken in de Finse taal. U breidt uw woordenschat uit en leert de woorden te begrijpen en te onthouden. In de cursus Fins bieden we een groot aantal praktische spreek- en luistervaardigheidsoefeningen aan, gebaseerd op veel voorkomende, dagelijkse situaties.

Ten slotte wordt er ook aandacht besteed aan de geschreven Finse taal, aan de hand van Finse verhalen, krantenberichten en tijdschriftartikelen. Door vertrouwd te raken met Finse geschreven teksten raakt u vertrouwd met de typische manier waarop Finnen iets vertellen. Bovendien breidt u uw woordenschat fors uit, hetgeen weer van pas komt bij het goed leren spreken van de taal.

Kortom, deze fantastische cursus Fins leert u op een praktijkgerichte, leuke manier omgaan met de fascinerende Finse taal. Als u de taal spreekt zult u met nog meer plezier afreizen naar dit sprookjesachtige land!

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Franse Taalcursussen

Goed dat u er voor kiest om zich te verdiepen in de Franse taal. Of u dit nu doet om uzelf verstaanbaar te maken op vakantie of voor uw werk. U zult binnen een aantal lessen duidelijke voortgang zien en u goed verstaanbaar maken.

Kies daarom nu voor een van de Franse taalcursussen van de NHA.

Lees meer...

top


Grieks (Nieuwgrieks)

Levend Grieks (Nieuwgrieks) voor beginners
Griekenland is voor veel mensen een zeer geliefde vakantiebestemming. Elke zomer trekken er duizenden landgenoten naar ťťn van de zonovergoten Griekse eilanden als Kreta, Rhodos, Kos of Corfu omdat deze eilanden alles te bieden hebben wat er van een leuke vakantiebestemming wordt verwacht: zon, zee en strand.

Het is echter ontzettend leuk om de kust eens te verlaten en kennis te maken met het ongerepte Griekse binnenland met haar talloze idyllische dorpjes. U zult dan kennismaken met de gastvrije Griekse bevolking en het is dan ideaal als u met de vriendelijke Grieken kunt spreken in hun eigen taal!

Gemakkelijker dan u denkt.
De Griekse taal heeft een lange en rijke geschiedenis. De Grieken zijn trots op hun rijke historie, hun taal en hun eigen alfabet. Het Griekse alfabet verschilt van het alfabet dat wij gebruiken en lijkt daarom moeilijk. In de praktijk blijkt echter dat het leren van het Griekse alfabet heel erg meevalt. We hebben namelijk een perfecte leermethode ontwikkeld, waarmee u het Griekse alfabet razendsnel onder de knie krijgt.

Als u het alfabet beheerst, gaat u over op het schrijven en lezen van Griekse woorden, om vervolgens al snel aan de slag te gaan met het voeren van gesprekken in de Griekse taal. We leren u de Griekse omgangstaal, de variant van het Nieuwgrieks die door het grootste gedeelte van de Griekse bevolking wordt gesproken en geschreven. Met de kennis uit deze cursus Nieuwsgrieks in uw bagage, zult u straks zonder moeite gesprekken kunnen voeren in uw Griekse hotel, met een Griekse ober of met uw Griekse vrienden!

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus worden alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die u in Griekenland tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Grieks (Nieuwgrieks) voor gevorderden
U heeft de cursus Grieks voor beginners afgerond of uw basiskennis Grieks is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Grieks voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Grieks levert een prima beheersing op van de alledaagse Griekse taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. De cursus Grieks verhoogt niet alleen uw vakantievreugde maar kan ook zakelijk van pas komen.

Bij deze cursus Grieks met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Hongaars

Levend Hongaars voor beginners
In 2004 werd Hongarije verwelkomd als ťťn van de nieuwe lidstaten van de EU. Dit betekent dat de handel met dit prachtige land nog verder in een stroomversnelling zal komen en de internationale betrekkingen tussen Nederland en Hongarije verder zullen worden uitgebreid. Ook is Hongarije natuurlijk een prachtig vakantieland waar elke zomer veel Nederlandse toeristen te vinden zijn! Het land heeft namelijk ontzettend veel te bieden, zoals het machtige Balaton-meer en ťťn van de mooiste hoofdsteden van Europa: Boedapest.

Deze ontwikkelingen hebben ertoe bijgedragen dat steeds meer Nederlanders de Hongaarse taal willen leren. Met behulp van deze prettig opgezette studiemethode kunt u straks, zowel zakelijk als privť, met een gerust hart afreizen naar het "Centrum van het nieuwe Europa".

Het Hongaars: de meest exotische taal van Europa!
Het Hongaars is een zeer aparte taal en klinkt bijna "on-Europees". Het is dan ook een enorme uitdaging om deze prachtige taal onder de knie te krijgen, zodat u straks leuke gesprekken kunt voeren met de zeer gastvrije "Magyaren" (Hongaren)!

Zeer praktische cursus met doelgerichte uitspraak-oefeningen.
We willen u aan de hand van de cursus Hongaars zo snel mogelijk de levende, hedendaagse Hongaarse omgangstaal leren. We beginnen met een inleiding waarin het alfabet, de klankleer en de uitspraak van het Hongaars aan bod komen. In de daaropvolgende lessen wordt uw woordenschat stap-voor-stap uitgebreid en zult u al snel in staat zijn om gesprekjes te voeren.

Verder wordt ook uw kennis van de Hongaarse grammatica geleidelijk opgebouwd. Iedere les bestaat uit een tekst, een woordenlijst, een uitleg van de grammatica en een aantal leuke, praktische oefeningen. Het bijgevoegde boek met extra uitspraakoefeningen en de door "native speakers" ingesproken Cd's, zorgen ervoor dat u uw uitspraak van de Hongaarse taal perfectioneert!

Bij deze cursus Hongaars met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Indonesisch

IndonesiŽ, de reusachtige archipel in het verre oosten heeft voor veel mensen een magische klank. Multatuli gaf de archipel een prachtige naam: "De gordel van smaragd". Meer dan 13.000 eilanden strekken zich uit tussen MaleisiŽ in het noorden en AustraliŽ in het zuiden. De prachtige tropische stranden van eilanden als Bali en Lombok, de ondoordringbare oerwouden van Sumatra, Kalimantan en Sulawesi en de schitterende culturele bezienswaardigheden van Java maken de archipel tot een paradijs op aarde!

Het Indonesisch: Bahasa Indonesia
Door de uitgestrektheid van het eilandenrijk worden er in IndonesiŽ in totaal ruim 700 verschillende talen gesproken. Na het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1945 werd het "Bahasa Indonesia" (het Indonesisch) uitgeroepen tot de nationale taal van IndonesiŽ. Hoewel het de moedertaal is van slechts 20 miljoen van de ruim 200 miljoen inwoners, verstaat naar schatting driekwart van de bevolking de taal. De Nederlanders hebben een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze eenheidstaal. Vandaar dat er in het Indonesisch ook veel Nederlandse woorden zijn terug te vinden. Het Indonesisch is gebaseerd op het Maleis, het Bahasa Malayu, de taal die in MaleisiŽ en Brunei gesproken wordt. Het verschil tussen Indonesisch en Maleis is hetzelfde als het verschil tussen Nederlands en Vlaams. Gezien het koloniale verleden worden er in het Maleis meer Engelse worden gebruikt en in het Indonesisch meer Nederlandse.

Het huidige Bahasa Indonesia is een moderne en zeer dynamische taal. Nu de verschillende volkeren van IndonesiŽ vrij door het eilandenrijk kunnen reizen, vindt er een uitwisseling plaats van op andere manieren gesproken Bahasa Indonesia, want iedere streek kent zijn eigen tongval, uitspraak en zijn eigen woorden. Ook het steeds toenemende aantal TV stations dat door de hele Archipel hun programma's uitzendt, draagt bij aan de verbreiding en verdere ontwikkeling van het Indonesisch. U zult zien dat het Indonesisch niet moeilijk is om te leren. Wij helpen u op weg!

Perfecte beginners-cursus met veel praktische oefeningen.
In deze populaire cursus Indonesisch komen alle facetten van de Indonesische taal aan bod. Aan de hand van leuke, makkelijk te volgen teksten behandelen we veel voorkomende alledaagse situaties. Ook leert u gaandeweg de cursus allerlei interessante wetenswaardigheden over IndonesiŽ en de Indonesische cultuur.

Na elke les vindt u een aantal oefeningen aan de hand waarvan u uw kennis van het "Bahasa Indonesia" kunt testen. De nadruk ligt op het praktische gebruik van de taal. Dit wil zeggen dat u alleen datgene leert wat u ook echt nodig zult hebben! Na het afronden van deze cursus zult u de Indonesische taal kunnen lezen en schrijven en zonder problemen gesprekken kunnen voeren met de zeer gastvrije Indonesische bevolking. Uw verblijf in de "Gordel van smaragd" zal dankzij deze fantastische cursus nog aantrekkelijker worden.

Bij deze cursus Indonesisch met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Italiaans

Levend Italiaans voor beginners
"Buongiorno!" betekent goedendag. Dit en nog veel meer kunt u straks zeggen als u een bezoek brengt aan het zonnige ItaliŽ. Een bezoek aan ItaliŽ is natuurlijk pas echt aantrekkelijk als u de Italiaanse taal spreekt. U leert daardoor de Italianen beter kennen, waardoor interessante contacten gelegd kunnen worden. De cursus Levend Italiaans voor beginners maakt u wegwijs in deze levendige taal. Arrivederci... (tot ziens).

Gemakkelijker dan u denkt
De Italiaanse taal lijkt erg moeilijk. Dit komt omdat we vinden dat Italianen zo snel praten en doordat de taal niet lijkt op de onze. Toch is Italiaans gemakkelijker dan u denkt. De NHA maakt gebruik van het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM. Zo kunt u Italiaans net zo snel en gemakkelijk leren als elke andere taal. U heeft geen speciale vooropleiding nodig. De cursus Italiaans is ook bijzonder geschikt voor mensen die hun talenkennis willen opfrissen.

Veel boeiende onderwerpen
In deze bijzonder levendige cursus Italiaans worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Veel voorkomende, herkenbare situaties komen aan bod. Lastige grammatica wordt zoveel mogelijk gemeden. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Italiaans voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Italiaans voor beginners afgerond of uw basiskennis Italiaans is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Italiaans voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus Italiaans "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Italiaans levert een prima beheersing op van de alledaagse Italiaanse taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus Italiaans bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde.

Bij de cursus Italiaans met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Kroatisch

Levend Kroatisch voor beginners
Het Kroatisch is de nationale taal van het prachtige land KroatiŽ (met Zagreb als hoofdstad). KroatiŽ maakte tot 1991 deel uit van JoegoslaviŽ en riep in dat jaar de onafhankelijkheid uit. De meeste zichtbare sporen van de burgeroorlog zijn inmiddels uitgewist en het toerisme in dit trotse land bloeit weer helemaal op! Ook economisch gaat het steeds beter en het land staat daarom aan de vooravond van toetreding tot de EU.

Veel vakantiegangers hebben de weg naar KroatiŽ weer gevonden en trekken naar de prachtige kuststreken van IstriŽ en DalmatiŽ en naar de schitterende ongerepte natuurparken in het Kroatische binnenland. KroatiŽ is nog een echt paradijsje met de helderblauwe Adriatische Zee, prachtige kustplaatsen als Split en Dubrovnik, smakelijk eten en zeer gastvrije mensen. In deze gloednieuwe cursus leren we u de moderne Kroatische taal op een speelse manier zodat u straks in staat bent om leuke gesprekken te voeren met de zeer vriendelijke Kroatische bevolking!

Een prachtige taal van een trotse bevolking!
In het vroegere JoegoslaviŽ werd gebruik gemaakt van een kunstmatige eenheidstaal, het Servo-Kroatisch, gebaseerd op het Servisch en het Kroatisch. Het Servisch en het Kroatisch vertonen weliswaar veel overeenkomsten maar zijn toch twee verschillende talen met eigen spellingsregels, grammatica en een eigen tongval. Bovendien wordt het Servisch geschreven in het Cyrillische schrift en het Kroatisch in het voor ons herkenbare Latijnse schrift.

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus worden alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die u in het moderne KroatiŽ tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Kroatisch voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Kroatisch voor beginners afgerond of uw basiskennis Kroatisch is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Kroatisch voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners plus gevorderden" samen, is de totale looptijd maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Kroatisch levert een prima beheersing op van de alledaagse Kroatische taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talen-kennis. Daarom is de cursus bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend kan een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde vergroten.

Bij deze cursus Kroatisch met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Marokkaans

Levend Marokkaans voor beginners
In de cursus Marokkaans leren doet u praktische kennis op van het Marokkaans. Binnen het Marokkaans bestaan weer regionale verschillen. We hebben in deze cursus gekozen voor de meest gangbare vorm. Het Marokkaans dat u zult leren komt grotendeels overeen met het dialect dat in grote steden als Casablanca, Rabat, Fez en Meknes wordt gesproken. We zouden deze vorm in principe Algemeen Beschaafd Marokkaans kunnen noemen. Met deze vorm kunt u vrijwel overal in Marokko terecht.

Na het afronden van de cursus Marokkaans zult u in staat zijn om over alledaagse onderwerpen te praten met uw Marokkaanse vrienden, collegaīs of buren. U zult meer over Marokko en haar rijke cultuur en geschiedenis te weten komen en kunt ook met een gerust hart dit prachtige land bezoeken en gesprekken voeren met de vriendelijke, gastvrije bevolking!

Gemakkelijker dan u denkt
Omdat het Marokkaans een dialect is van het Arabisch, zullen we u eerst kennis bijbrengen van het Standaard Arabisch. Dit is de officiŽle en formele spreek- en schrijftaal in Marokko. Vervolgens behandelen we de officieuze spreektaal: het Marokkaans. Dit is de taal die in het alledaagse leven door de meeste Marokkanen gesproken wordt. De NHA maakt gebruik van het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM. Zo leert u het Marokkaans net zo snel en gemakkelijk als elke andere taal. U heeft geen speciale vooropleiding nodig. Al na een aantal lessen zult u uw eerste gesprekken kunnen voeren!

Veel boeiende onderwerpen
In de boeiende cursus Marokkaans worden alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die u in Marokko tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Marokkaans voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Marokkaans voor beginners afgerond of uw basiskennis Marokkaans is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Marokkaans voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek meer een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus Marokkaans "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit.En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus Marokkaans voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de Marokkaanse taal spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Marokkaans levert een prima beheersing op van de alledaagse Marokkaanse taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde.

Bij de cursus Marokkaans met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Nederlandse Taalcursussen

Goed dat u er voor kiest om zich te verdiepen in de Nederlandse taal. Of u dit nu doet om uzelf verstaanbaar te maken of voor uw werk. U zult binnen een aantal lessen duidelijke voortgang zien en u goed verstaanbaar maken.

Kies daarom nu voor een van de Nederlandse taalcursussen van de NHA.

Lees meer...

top


Papiaments

Levend Papiaments voor beginners
De Antillen: een prachtige eilandengroep in het Caribisch gebied met een eigen cultuur en een eigen taal! Het Papiaments is de taal van de Nederlandse Antillen en Aruba en wordt door vrijwel iedereen op de eilanden gesproken en verstaan. Een prachtige taal waarin de rijke historie van deze prachtige eilanden is terug te horen. In de taal zijn namelijk invloeden te horen van talloze andere talen: Spaans, Nederlands, Frans, Portugees en meer! Deze taalkundige smeltkroes maakt de taal zo interessant en leuk om te leren!

Het Papiaments is sinds 1985 niet alleen de omgangstaal in alle lagen van de bevolking, maar ook de taal die - naast het Nederlands - in woord en geschrift op bestuursniveau en in het onderwijs wordt gebruikt.

De taal van het stukje Nederland in de tropen!
Als u op vakantie gaat naar ťťn van de prachtige zonovergoten eilanden en het dagelijkse Antilliaanse leven wilt ontdekken, is het handig als u zich bij de locale bevolking verstaanbaar kunt maken. Natuurlijk wonen er ook veel mensen van Antilliaanse afkomst in Nederland en is het ontzettend leuk om met deze mensen in hun eigen taal te kunnen praten! Met behulp van deze duidelijk opgezette cursus zult u snel in staat zijn om alledaagse gesprekken in het Papiaments te voeren!

Unieke stap-voor-stap methode met duidelijke oefeningen
Dit fantastische, uitgebreide cursus-pakket is zeer helder opgezet en is de eerste en enige op spreekvaardigheid gerichte cursus Papiaments. U leert de taal vloeiend spreken door middel van duidelijke spreekvaardigheidsoefeningen en zult al snel in staat zijn om gesprekken in het Papiaments te voeren.

Verder wordt ook aandacht besteed aan de grammatica en bevat de cursus een uitgebreide woordenlijst met alle woorden die in de behandelde dialogen aan bod komen. De bijgeleverde cd's bevatten praktische dialogen, gevarieerd oefenmateriaal en zelfs een aantal interviews met Antillianen van de Benedenwindse eilanden.

In deze populaire cursus zijn alle belangrijke aspecten verwerkt van het Papiaments en het Antilliaanse leven waarvoor taalgebruik essentieel is. De herkenbare teksten, toepasselijke foto's en leuke illustraties laten u op een speelse manier kennismaken met verschillende aspecten van het Papiaments en de Antilliaanse cultuur.

Kortom, een geweldige cursus waaraan u nog ontzettend veel plezier zult beleven!

Bij deze cursus Papiaments met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Pools

Levend Pools voor beginners
Polen heeft ťťn van de snelstgroeiende economieŽn van Oost-Europa en is hard op weg om uit te groeien tot een nieuwe economische macht binnen de EU. Veel bedrijven trekken richting Polen en ook het toeristische verkeer begint Polen te ontdekken. Polen heeft namelijk ook als vakantieland veel te bieden met prachtige oude steden als Krakůw, Gdansk en Wroc?aw, adembenemende natuurgebieden en het machtige Tatra-gebergte. Verder wonen en werken er in Nederland ook veel Poolse mensen die het fantastisch vinden om hier een gesprek te kunnen voeren in hun moedertaal!

Gemakkelijker dan u denkt
Het Pools is een Slavische taal en is verwant aan het Tsjechisch en Slowaaks. De taal wordt geschreven in het Latijnse alfabet met een aantal voor de Poolse taal specifieke tekens. Verder kent het Pools een aantal naamvallen en een kenmerkende zinsbouw. Stap-voor-stap maken we u wegwijs in het alfabet, het gebruik van de werkwoorden en de naamvallen.

Tevens wordt uw woordenschat voortdurend uitgebreid en uw spreekvaardigheid constant verbeterd, zodat u al snel uw eerste gesprekken in het Pools kunt voeren. Polen heeft altijd open gestaan voor culturele invloeden van buitenaf. Vandaar dat een aantal Poolse woorden bekend klinkt, omdat ze van Duitse, Franse of Latijnse oorsprong zijn. Het herkennen van deze overeenkomsten maakt het leren van de taal nog leuker!

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus worden alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die u in Polen tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Pools voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Pools voor beginners afgerond of uw basiskennis Pools is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Pools voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Pools levert een prima beheersing op van de alledaagse Poolse taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. De cursus Pools verhoogt niet alleen uw vakantievreugde maar kan ook zakelijk van pas komen.

Bij deze cursus Pools met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Portugees

Levend Portugees voor beginners
Portugal is een fantastisch vakantieland en tevens een belangrijke handelspartner van veel Nederlandse bedrijven. Nadat het land zich heeft aangesloten bij de Europese Unie is de handel met Portugese bedrijven sterk toegenomen. De Portugezen staan bekend om hun gastvrijheid. U merkt het meteen wanneer u een bezoek brengt aan dit zonnige land. De Portugezen praten graag en vertellen vaak honderduit over hun cultuur en hun gebruiken. Wanneer u de Portugese taal spreekt dan raakt u gemakkelijk met hen in contact en kunt u nog meer genieten van de fantastische verhalen, de heerlijke gerechten en de vele soorten wijn. In BraziliŽ wordt eveneens Portugees gesproken. Hun taal wijkt iets af van het Europese Portugees. Dat verschil is echter minimaal en beperkt zich tot een aantal typische woorden en uitdrukkingen.

Gemakkelijker dan u denkt
De Portugese taal lijkt moeilijk omdat er weinig herkenbare klanken inzitten voor ons. Toch zult u merken dat dit bijzonder meevalt, duizenden gingen u voor... met succes. Doormiddel van het unieke en beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM is de Portugese taal net zo gemakkelijk te leren als iedere andere taal. De cursus Portugees is bedoeld om u zo snel mogelijk het Portugees te leren spreken en verstaan. Grammatica wordt eenvoudig en helder gehouden, dat maakt de cursus zo levendig. Al na een paar lessen kunt u gesprekken in het Portugees voeren.

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus Portugees worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen, maar ook herkenbare situaties die u in Portugal tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cassettes of cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Portugees voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Portugees voor beginners afgerond of uw basiskennis Portugees is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Portugees voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus Portugees "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit.En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Portugees levert een prima beheersing op van de alledaagse Portugese taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde.

Bij de cursus Portugees met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Roemeens

Levend Roemeens voor beginners
RoemeniŽ is in 2007 toegetreden tot de EU en is een land in ontwikkeling. Het prachtige land heeft jarenlang enorm geleden onder het juk van dictator Ceaucescu en is stap-voor-stap bezig om haar zaakjes weer op orde te krijgen. Met behulp van buitenlandse investeerders probeert men de handel en industrie nieuw leven in te blazen en wordt het toerisme langzaam op gang gebracht.

Op toeristisch gebied heeft het land namelijk heel veel te bieden: prachtige groene berggebieden, ongerepte natuurgebieden waarin nog wolven, beren en lynxen leven en schitterende oude kastelen (onder andere bekend van het "Dracula"-verhaal). Ook bezit het land prachtige stranden en biedt het wintersportmogelijkheden. Verder biedt het Roemeense platteland nog een middeleeuwse sfeer waarin karren die worden getrokken door ezels en boeren die met paarden het land bewerken, zorgen voor unieke plaatjes.

De mensen in RoemeniŽ zijn hartverwarmend vriendelijk en waarderen het zeer als u in staat bent om met hen in het Roemeens te spreken. Met behulp van deze gloednieuwe cursus biedt de NHA u de mogelijkheid om de prachtige Roemeense taal onder de knie te krijgen.

Gemakkelijker dan u denkt
Het Roemeens is net als het Frans, Spaans, Italiaans en Portugees een Romaanse taal die haar oorsprong vindt in het Latijn. Hierin wijkt de taal af van de meeste andere Oost-Europese talen (zoals bijvoorbeeld Tsjechisch, Pools of Bulgaars) omdat deze tot de Slavische taalfamilie behoren. Kennis van andere Romaanse talen komt zeker van pas, maar is niet noodzakelijk.

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus worden alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die u in RoemeniŽ tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Roemeens voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Roemeens voor beginners afgerond of uw basiskennis Roemees is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Roemens voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Roemeens levert een prima beheersing op van de alledaagse Roemeense taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. De cursus Roemeens verhoogt niet alleen uw vakantievreugde maar kan ook zakelijk van pas komen.

Bij deze cursus Roemeens met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Russisch

Levend Russisch voor beginners
De Russische taal is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Sinds het communisme in Oost-Europa is weggevallen, heeft de handel met dit reusachtige land grootse vormen aangenomen. De meeste Russen beheersen zelf alleen de Russische taal. Daarom is het heel prettig om de taal te spreken wanneer u dit land bezoekt.

Met de kennis die u opdoet in deze speciaal voor schriftelijk onderwijs ontwikkelde cursus Russisch kunt u zich perfect redden in Rusland, maar ook in een groot aantal andere staten van de vroegere Sovjet-Unie. Europa en AziŽ tellen honderden miljoenen mensen die Russisch spreken!

Gemakkelijker dan u denkt
Op het eerste gehoor en het eerste gezicht lijkt Russisch vrij moeilijk. Toch kunt u deze taal eenvoudig, zonder enige voorkennis, onder de knie krijgen. Al in de eerste les gaat u oefenen met het Cyrillische schrift. Zowel drukletters als schriftletters worden geoefend, omdat deze van elkaar verschillen. De uitspraak van deze veelgesproken taal leert u gemakkelijk en stap- voor-stap met het beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM. Na het volgen van de NHA-cursus Russisch kunt u zich prima redden in deze boeiende taal, op vakantie of tijdens uw werk!

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus Russisch worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen, maar ook herkenbare situaties die u in Rusland tegenkomt, komen aan bod. De lessen Russisch zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Russisch voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Russisch voor beginners afgerond of uw basiskennis Russisch is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen.Met de cursus Levend Russisch voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus Russisch "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus Russisch voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Russisch levert een prima beheersing op van de alledaagse Russische taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus Russisch bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde.

Bij de cursus Russisch met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Spaans

Levend Spaans voor beginners
"Una cerveza por favor"? Spaans is de tweede wereldtaal. Dit had u niet gedacht... Na Engels is Spaans de meest gesproken taal ter wereld. Spaans wordt niet alleen in Spanje gesproken maar bijvoorbeeld ook in Zuid- en Midden-Amerika. Veel Nederlandse bedrijven doen zaken met Spaans-sprekende landen. En Spanje is natuurlijk het vakantieland bij uitstek. Een biertje bestellen doet u met "Una cerveza por favor".

Gemakkelijker dan u denkt
De Spaanse taal lijkt moeilijk omdat er weinig herkenbare klanken inzitten voor ons. Toch zult u merken dat dit bijzonder meevalt, duizenden gingen u voor... met succes. Door middel van het unieke en beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM is de Spaanse taal net zo gemakkelijk te leren als iedere andere taal. De cursus Spaans is bedoeld om u zo snel mogelijk het Spaans vlot te leren spreken en te verstaan.

Lastige grammatica wordt zoveel mogelijk gemeden, dat maakt de cursus Spaans zo levendig. Al na een aantal lessen kunt u gesprekken in het Spaans voeren. De cursus Spaans is ook bijzonder geschikt voor mensen die hun talenkennis willen opfrissen.

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus Spaans worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen, maar ook herkenbare situaties die u in Spanje tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Spaans voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Spaans voor beginners afgerond of uw basiskennis Spaans is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Spaans voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit.En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Spaans levert een prima beheersing op van de alledaagse Spaanse taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus Spaans bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde.

Bij de cursus Spaans met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Turks

Levend Turks voor beginners
Turkije is een prachtig land met een unieke cultuur en een rijk verleden. In dit land aan de Bosporus komen de Aziatische en Europese cultuur bij elkaar. Het prachtige klimaat, de verfijnde keuken en vriendelijke, gastvrije bevolking maken Turkije zeer geliefd. Niet voor niets kiezen steeds meer Nederlanders 's zomers voor de prachtige plaatsjes aan de Turkse kust. Stadjes als Alanya, Bodrum en Marmaris zijn de laatste jaren uitgegroeid tot veelbezochte vakantie-bestemmingen.

Uw verblijf in dit prachtige land wordt echter nog aantrekkelijker als u de Turkse taal spreekt. Wellicht heeft u nog een andere reden om Turks te leren. Veel Nederlanders hebben namelijk Turkse buren, vrienden of collega's. Wat is er mooier dan deze mensen in de toekomst te kunnen begroeten met "merhaba" (hallo).

Gemakkelijker dan u denkt
Turks lijkt in eerste instantie moeilijk omdat het op geen enkele manier lijkt op Nederlands of een andere Europese taal. De Turkse taal is echter gemakkelijker dan u denkt. Zo kent het Turks geen geslachten en geen lidwoorden. Een ander positief kenmerk is dat het Turks nauwelijks uitzonderingen kent. Wanneer u ťťn keer iets leert dan geldt dit altijd!

De NHA maakt gebruik van het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM. Zo kunt u het Turks net zo snel en gemakkelijk leren als elke andere taal. U heeft geen speciale vooropleiding nodig. Al na een aantal lessen kunt u uw eerste gesprekken in het Turks voeren.

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus Turks worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen, maar ook herkenbare situaties die u in Turkije tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Turks voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Turks voor beginners afgerond of uw basiskennis Turks is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Turks voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus Turks "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus Turks voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de Turkse taal spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Turks levert een prima beheersing op van de alledaagse Turkse taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus Turks bijzonder aan te raden voor mensen die de Turkse taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde.

Bij de cursus Turks met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Thai

Levend Thai voor beginners
Op dit moment is Thailand voor Nederlanders het populairste vakantieland in AziŽ (als we Turkije niet meerekenen). Dit is niet zo gek, want Thailand is een adembenemend mooi land dat ontzettend veel te bieden heeft. Uitgestrekte jungle, prachtige tropische eilanden, mystieke tempels en de altijd bruisende metropool Bangkok maken een verblijf in dit land onvergetelijk. Voeg hier de verfijnde keuken en vriendelijke, gastvrije bevolking aan toe en u weet waarom het land zo populair is! Thailand wordt niet voor niets het "land van de glimlach" genoemd!

De Thaise bevolking is uitermate trots op haar land, haar koningshuis en de nationale taal: het Thai. Met het leren van deze prachtige oosterse taal openbaart zich de leef- en denkwereld van uw Thaise gastheren, vrienden en collega's. Er zal een nieuwe wereld voor u open gaan en u zult met een andere, intensere blik kijken naar het prachtige Thailand en haar rijke cultuur. Wanneer u in staat bent om gesprekken te voeren in alledaags Thai zult u bovendien nog gastvrijer ontvangen worden door de toch al zeer vriendelijke bevolking.

Gemakkelijker dan u denkt
Het Thai is een toontaal. Dit betekent dat een woord, door het in een verschillende toonhoogte uit te spreken, ook een andere betekenis krijgt. Dit is voor veel westerlingen even wennen, maar daarentegen is de grammatica van het Thai betrekkelijk eenvoudig in vergelijking met die van veel Europese talen. Het Thai kent bijvoorbeeld geen lidwoorden, geen naamvallen en geen woordgeslachten.

De NHA maakt gebruik van het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM. U leert de Thaise taal zoals een kind zijn moedertaal leert, stap-voor-stap. Zo kunt u het Thai net zo gemakkelijk leren als elke andere taal. U hebt geen speciale vooropleiding nodig, en al na een aantal lessen kunt u uw eerste gesprekken in het Thai voeren.

Veel boeiende onderwerpen
In de boeiende cursus Thai worden vele onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen maar ook verschillende situaties die u in Thailand zult tegenkomen, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Thai voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Thai voor beginners afgerond of uw basiskennis Thai is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Thai voor gevorderden verbetert en perfectioneert u uw taalgebruik. Tevens worden uw woordenschat en idioom flink uitgebreid, zodat uiteindelijk geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Thai levert een prima beheersing op van de alledaagse Thaise taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. De cursus Thai verhoogt niet alleen uw vakantievreugde, maar kan ook bijzonder goed van pas komen wanneer u zaken doet in Thailand.

Bij deze cursus Thai met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top


Zweeds

Levend Zweeds voor beginners
Zweden is een schitterend, zeer bosrijk land met talloze meren en een zeer rotsachtige kust. Overal in het landschap duiken de karakteristieke rood-bruine houten huisjes op die dit Scandinavische land een sprookjesachtige uitstraling geven. Het is het ideale land voor het maken van dagenlange trektochten. Uw verblijf in Zweden wordt nog aantrekkelijker als u de Zweedse taal spreekt!

Gemakkelijker dan u denkt
Zweeds is de meestgesproken Scandinavische taal en wordt behalve in Zweden ook gesproken door ongeveer 300.000 inwoners van Finland. De Zweedse taal behoort samen met het Noors, Deens, IJslands, Duits, Engels en Nederlands tot de Germaanse taalfamilie. De taal vertoont dan ook veel overeenkomsten met deze talen en is daarom gemakkelijker te leren dan u denkt.

Het meest kenmerkende van de Zweedse taal is het prachtige, ietwat "zangerige" accent. U leert dit perfect in deze uitstekende stap-voor-stap cursus van de NHA. Door middel van het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM kunt u zich straks uitstekend redden in vele alledaagse situaties. Natuurlijk is de cursus Zweeds ook een perfecte basis voor mensen die zaken doen met Zweedse bedrijven!

Veel boeiende onderwerpen
In deze boeiende cursus Zweeds worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen, maar ook herkenbare situaties die u in Zweden tegenkomt, komen aan bod. De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen op cd's. Een handig hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen.

Levend Zweeds voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Zweeds voor beginners afgerond of uw basiskennis Zweeds is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen.Met de cursus Levend Zweeds voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus Zweeds "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Zweeds levert een prima beheersing op van de alledaagse Zweedse taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus Zweeds bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde.

Bij de cursus Zweeds met CD's ontvangt u gratis een discman.

Lees meer...     Nu inschrijven...     Gratis studiegids...

top